Tesla este aproape de un acord preliminar vizând construirea unei uzine în Indonezia

Tesla este aproape de un acord preliminar vizând construirea unei uzine în Indonezia
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2023

Producătorul american de automobile electrice Tesla este aproape de un acord preliminar vizând construirea unei uzine în Indonezia, țară care dispune de rezerve importante de nichel, necesar pentru producția de baterii, informează Bloomberg News, citând surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prezent, Tesla produce automobile electrice la uzinele sale din Shanghai (China), Austin (Texas), Berlin (Germania) și Fremont (California), iar în media au apărut zvonuri că ar urma să anunțe o nouă uzină în statul Nuevo Leon din Mexic, scrie Agerpres.

România, cimitirul auto al Europei CITEȘTE ȘI România, cimitirul auto al Europei

Potrivit surselor citate de Bloomberg, uzina Tesla din Indonezia ar putea produce până la un milion de autoturisme pe an, în linie cu ambițiile Tesla ca toate uzinele sale să ajungă la această capacitate. Discuțiile cu autoritățile din Indonezia privesc mai multe facilități amplasate în această țară din Asia de Sud-Est, care să asigure funcții diferite de-a lungul lanțurilor de producție și aprovizionare. Sursele au precizat să deocamdată nu a fost semnat un acord și este posibil ca discuțiile să eșueze.

Ministrul indonezian pentru Investiții, Bahlil Lahadalia, a confirmat că autoritățile poartă discuții cu Tesla, cel mai valoros constructor auto din lume.

Autoritățile de la Jakarta curtează de multă vreme Tesla, după ce, anul trecut, au semnat un acord în valoare de cinci miliarde de dolari vizând aprovizionarea cu nichel a constructorului de automobile electrice.

Într-un interviu acordat Bloomberg în luna august 2002, președintele Indoneziei, Joko Widodo, a spus că țara sa vrea ca Tesla să producă local automobile electrice, nu doar bateriile utilizate de automobilele electrice, adăugând că este dispus să îl convingă pe Elon Musk că Indonezia poate fi mai mult decât un furnizor de materii prime importante.

O uzină în Indonezia ar fi cea de a treia uzină Tesla din străinătate după facilitățile de la Shanghai (China) și Berlin (Germania). Chiar dacă Indonezia oferă o poată de intrare spre cei 675 de milioane de consumatori din Asia de Sud-Est, este totuși o piață dificilă pentru constructorii auto mondiali, având în vedere că automobilele accesibile (de obicei cu un preț de cost mai mic de 20.000 de dolari) reprezintă cea mai mare parte a automobilelor vândute în Indonezia.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
indonezia