Haos în transportul aerian din SUA. Toate zborurile interne au fost suspendate. „Sistemul a eșuat!”

Haos în transportul aerian din SUA. Toate zborurile interne au fost suspendate. „Sistemul a eșuat!”
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2023

Toate zborurile interne din SUA au fost suspendate până la ora 09:00 ET (14:00 GMT) din cauza unei defecțiuni la sistemul de notificare a misiunilor aeriene al sistemului național de control, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Administrația Federală a Aviației (FAA) a declarat că lucrează pentru a restabili sistemul care avertizează piloții cu privire la potențialele pericole pe rutele de zbor, în urma unei întreruperi în întreaga țară, arată G4Media.ro.

FOTO Un nou stadion în România, investiție de 100 de milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO Un nou stadion în România, investiție de 100 de milioane de euro

Într-o declarație, FAA a precizat că unele funcții au început să revină online, dar „operațiunile Sistemului Național de Spațiu Aerian rămân limitate”.

NOTAM este un sistem care conține informații esențiale pentru piloți în legătură cu operațiunile de zbor precum închiderea unor piste, pericole legate de păsări sau alte probleme din apropierea pistelor de aterizare. Pentru unele zboruri de cursă lungă buletinele cu informații pot ajunge la 200 de pagini, arată Hotnews.

United Airlines a anunțat că a amânat temporar toate zborurile interne și că va publica o actualizare când va afla mai multe informații de la FAA.

Lufthansa și Air France, două dintre cele mai mari companii aeriene din Europa, au anunțat că vor continua să efectueze zboruri către SUA.

FOTO BMW prezintă în Las Vegas conceptul i Vision Dee, un vehicul cu un design \ CITEȘTE ȘI FOTO BMW prezintă în Las Vegas conceptul i Vision Dee, un vehicul cu un design "figital", fără grilă, dar cu un head-up display cât tot parbrizul. Poate vorbi cu oamenii și exprima bucuria sau uimirea

În unul dintre primele anunțuri făcute de FAA pe site-ul său, agenția notase că sistemul NOTAM „a eșuat”, deși buletinele emise de către acesta înainte de apariția problemei încă puteau fi accesate.

Potrivit Cirium, o companie specializată în date legate de traficul aerian și călătorii cu avionul, 21.464 de zboruri erau programate pentru a decola miercuri în SUA, cu o capacitate de aproape 2,9 milioane de pasageri.

Cele mai multe dintre curse sunt ale companiei American Airlines, urmată de Delta Air Lines și Southwest Airlines.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
avion