Tesla este dată în judecată pentru două miliarde de dolari, fiind acuzată că a copiat designul camioanelor Nikola

Tesla este dată în judecată pentru două miliarde de dolari, fiind acuzată că a copiat designul camioanelor Nikola
scris 2 mai 2018

Testa a fost dată în judecată de startup-ul Nikola Motor, producător de camioane electrice pe bază de hidrogen, care îi cere peste 2 miliarde de dolari pentru că i-ar fi încălcat brevetele, transmite MarketWatch.

În procesul intentat marți la un tribunal din Arizona, Nikola susține că Tesla a copiat designul camioanelor sale, prezentate prima oară de Nikola în mai 2016, scrie News.ro.

Potrivit documentelor, Nikola a trimis Tesla, în noiembrie 2017, o scrisoare de avertizare în care a enumerat asemănările dintre camionul Tesla Semi și propriile sale camioane semi, între care parbrizul, ușile și aspectul aerodinamic. Nikola s cerut Tesla să amâne prezentarea publică a camionului Semi până la rezolvarea problemelor legate de încălcarea brevetelor.

DS, marca premium a PSA, va produce doar modele electrificate din 2025. Noul DS 7 Crossback E-Tense va fi livrat în 2019 CITEȘTE ȘI DS, marca premium a PSA, va produce doar modele electrificate din 2025. Noul DS 7 Crossback E-Tense va fi livrat în 2019

Tesla nu a răspuns, iar Elon Musk a prezentat camionul la un eveniment organizat la Hawthorne, California, pe 16 moiembrie 2017.

Nikola afirmă că Tesla a provocat confuzie pe piață cu camionul Semi și i-a afectat capacitatea de a atrage investitori și parteneri. Daunele de peste 2 miliarde de dolari solicitate de Nikola sunt echivalente cu creșterea capitalizării bursiere a Tesla după prezentarea Semi.

”Este evident că acest proces nu are nicio bază”, a declarat marți seara un purtător de cuvânt al Tesla.

Camioanele Semi ale Tesla au efectuat primele transporturi de marfă în luna martie, dar producția de masă a acestora nu va începe înainte de 2019, iar primele livrări vor avea loc în 2020.

Un număr de companii mari, între care UPS, PepsiCo și Walmart, au făcut deja precomenzi pentru camioanele Semi ale Tesla.

În ianuarie, Nikola a anunțat planurile de a construi o fabrică de 1 miliard de dolari în Arizona, pentru construcția de camioane. În același timp, compania a susținut că are peste 8.000 de precomenzi pentru camioanele semi electrice care funcționează pe bază de hidrogen și că se așteaptă să înceapă producția în 2021.

Nikola și Tesla au mai avut conflicte în trecut, iar numele lor provin de la același inventator, Nikola Tesla.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
nikola