Cel mai mare producător auto din Marea Britanie apelează la un român într-o perioadă dificilă pentru companie. Anterior, acesta a lucrat și în industria cărnii

Cel mai mare producător auto din Marea Britanie apelează la un român într-o perioadă dificilă pentru companie. Anterior, acesta a lucrat și în industria cărnii

Sursa foto:fleeteurope.com

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 2 mai 2018

Jaguar Land Rover (JLR), cel mai mare producător auto din Marea Britanie, l-a recrutat pe românul Ciprian Suta în poziția de Fleet&Business Manager European Importer Region, din care acesta va coordona operațiunile de vânzări europene ale companiei. Până în prezent, românul a fost Corporate Sales&Leasing Director la compania germană Opel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Suta va lucra pentru producătorul auto britanic tot din Germania, la Frankfurt, unde compania are un birou.

El lucra pentru Opel de 10 ani, din iulie 2008, anterior fiind angajat al General Motors, Cefin, dar și la Integra Import-Export, comerciant de carne și produse din carne.

A dat ciocolata pe bere: Heineken a recrutat, pentru România, Directorul de Marketing al celor de la Mars CITEȘTE ȘI A dat ciocolata pe bere: Heineken a recrutat, pentru România, Directorul de Marketing al celor de la Mars

Luna trecută, Jaguar Land Rover a anunțat că va desființa circa 1.000 de locuri de muncă, care sunt în prezent ocupate de angajați cu contracte pe termen scurt, pe fondul scăderii vânzărilor de automobile diesel pe piața britanică și a incertitudinilor legate de Brexit.

 

Compania, aparținând concernului indian Tata Motors, a precizat totodată că va continua să recruteze un număr mare de ingineri, absolvenți și ucenci, în contextul investițiilor în produse și tehnologii noi, și că menține fabricile din Marea Britanie, în care a investit peste 4 miliarde de lire sterline din 2010.

Schimbare discretă: Libanezul Fadlallah Zayat a părăsit șefia hotelului Marriott din București. În locul său a fost recrutat un director din Rusia CITEȘTE ȘI Schimbare discretă: Libanezul Fadlallah Zayat a părăsit șefia hotelului Marriott din București. În locul său a fost recrutat un director din Rusia

Piața britanică a scăzut constant în ultimele luni din 2017, dar și cererea de automobile JLR a scăzut în restul Europei, având la origine două motive serioase. Pe de o parte, procesul de ieșire a Marii Britanii a generat incertitudine în piață, inclusiv din cauza viitorului nesigur al motoarelor diesel. Pe de altă parte, mașinile echipate cu motoare diesel sunt nevoite să plătească taxe tot mai mari pe mai multe piețe, inclusiv Marea Britanie.

Jaguar Land Rover este unul dintre constructorii auto care echipează preponderent modelele din gamă cu motoare diesel, fiind printre mărcile cele mai afectate de acest trend al pieței.

Aproximativ 90% din mașinile celor două mărci sunt echipate cu motoare diesel, una dintre cele mai mari valori din industrie. În Marea Britanie, JLR are trei unități de producție, dintre care cea din Halewood este deidcată modelelor Range Rover. Pentru această uzină, șefii companiei au decis ajustarea producției „ca urmare a revizuirii volumelor planificate”, scăderea ritmului urmând a începe din trimestrul al doilea.

Grupul farmaceutic Dona și-a recrutat Director de Marketing trecut pe la Colgate, Coca-Cola, Wella CITEȘTE ȘI Grupul farmaceutic Dona și-a recrutat Director de Marketing trecut pe la Colgate, Coca-Cola, Wella

Potrivit legislației adoptate recent de Marea Britanie, de la 1 aprilie 2018 vor crește accizele pentru autovehiculele echipate cu motoare diesel.

Jaguar Land Rover a fost cumpărată de Tata Motors în 2008, când Ford a decis să vândă toate mărcile premium deținute în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar
land rover
marea britanie
industria auto
locuri de munca
concedieri