Tesla începe luni construcția gigafabricii din Shanghai, un proiect de 2 miliarde de dolari

Tesla începe luni construcția gigafabricii din Shanghai, un proiect de 2 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2019

Tesla a lansat luni construcția gigafabricii sale din Shanghai, un proiect de 2 miliarde de dolari, unde va începe până la sfârșitul acestui an producția de vehicule electrice Model 3, potrivit unui anunț publicat pe Twitter de directorul general al companiei, Elon Musk, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Construcția aceste fabrici, despre care se discută de mult timp, marchează un pariu major făcut de Tesla, care vrea să își extindă prezența în China, cea mai mare fabrică auto din lume, unde compania americană este concurată tot mai mult de producători auto locali, iar vânzările sale au fost afectate de majorarea tarifelor pentru importurile din Statele Unite, scrie News.ro.

”Suntem nerăbdători să începem astăzi construcția la @Tesla Shanghai Gigafactory”, a scris Musk pe Twitter.

TOP 10 punctualitate pentru companii aeriene și aeroporturi. Europa nu reușește să facă față decât la un nivel redus CITEȘTE ȘI TOP 10 punctualitate pentru companii aeriene și aeroporturi. Europa nu reușește să facă față decât la un nivel redus

Musk a afirmat anterior că va participa la evenimentul de la Shanghai. Reprezentanți ai Tesla în China au refuzat să comenteze.

Tesla, care în prezent importă vehicule fabricate în SUA pentru a le comercializa în China, construiește fabrica pe  o piață auto care urmează să se contracte în acest an, pentru prima oară în ultimele decenii, cu toate că vânzările de așa-numitele new-energy vehicle (NEV) au fost solide.

În luna iulie, China a majorat tarifele pentru importurile de automobile fabricate în Statele Unite, la 40%, dar le-a redus la 15% de la începutul acestui an, în cadrul armistițiului convenit cu autoritățile americane în războiul lor comercial.

O fabrică locală va ajuta Tesla să reducă prețurile, pentru a concura cu o nouă generație de producători locali, între care se află companiile Nio, Byton și XPeng Motors.

“Shanghai Giga va produce versiuni mai ieftine ale automobilelor 3/Y, pentru piața chineză. Toate automobilele Model S/X și versiunile mai scumpe ale Model 3/Y vor fi construite în Statele Unite pentru piața mondială, inclusiv pentru China”, a scris Musk.

Așa-numita gigafabrică va fi prima fabrică auto din China cu capital străin 100%, reflectând deschiderea pieței chineze chiar în timpul războiului coemrcial cu Statele Unite.

Fabrica din Shanghai va produce inițial automobile Model 3și Model Y, iar capacitatea anuală va ajunge la 250.000 de vehicule.

China este cea mai mare piață de automobile electrice din lume, iar majoritatea analiștilor anticipează că vânzările de vehiculele electrice vor crește rapid, având în vedere că guvernul susține puternic trecerea în totalitate la vehicule electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk