Tesla își mută cartierul general din Silicon Valley în Texas

Tesla își mută cartierul general din Silicon Valley în Texas
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2021

Directorul general de la Tesla, Elon Musk, a anunțat joi că producătorul de automobile electrice vrea să își mute cartierul general din Silicon Valley, California, la Austin, Texas, unde firma construiește deja o uzină de asamblare de automobile precum și o uzină de producție de baterii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prin această decizie, Tesla se alătură altor mari companii precum Oracle, HP și Toyota Motor, care au decis și ele să își mute sediu central în Texas din California, unde taxele și costul vieții sunt mai mari. Chiar dacă regiunea Silicon Valley este un hub pentru dezvoltarea de noi idei și companii, Texas este renumit pentru mâna de lucru ieftină și mai puține reglementări stricte, scrie Agerpres.

FOTO Cel mai mare avion din lume, în premieră în România CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare avion din lume, în premieră în România

"Sunt încântat să vă anunț că ne vom muta cartierul general la Austin, Texas", a spus Elon Musk cu ocazia adunării generale anuale a acționarilor Tesla, eveniment organizat tocmai în interiorul uzinei Tesla din Texas. Elon Musk a ținut însă să adauge că această decizie nu înseamnă că Tesla va părăsi complet California, deoarece intenționează să majoreze cu 50% capacitatea de producție a principalei sale uzine din Nevada. Însă această uzină de la Fremont, California, este aglomerată și este greu pentru angajați să își permită locuințe în California, a adăugat Musk.

Renumitul antreprenor american, care de la debutul pandemiei a criticat în repetate rânduri autoritățile din California pentru regulile sanitare pe care el le consideră mult prea stricte, s-a mutat și el din Los Angeles în Texas. Musk și-a justificat anul trecut decizia sa prin necesitatea de a fi mai aproape de cele două proiecte care îi ocupă în prezent cea mai mare parte din timp: dezvoltarea unei rachete de către compania sa spațială SpaceX în sudul statului Tesla și construcția unei uzine de asamblare de automobile la Austin.

În opinia analistului Dan Ives de la Wedbush, nemulțumirile lui Elon Musk față de autoritățile din California au contribuit la decizia privind mutarea în Texas, însă aceasta este în primul rând o alegere strategică deoarece Tesla intenționează să construiască la uzina din Austin în special berlinele Model 3 și Model Y, precum și pick-up-ul Cybertruck și camionul Semi.

La începutul acestei luni, Tesla a anunțat că a livrat un număr record de vehicule în trimestrul al treilea, o situație care contrastează cu o piață auto afectată de o penurie de semiconductori. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
texas