Salonul auto din Geneva, anulat din nou după ce abia fusese confirmat de organizatori

Salonul auto din Geneva, anulat din nou după ce abia fusese confirmat de organizatori
scris 7 oct 2021

Al treilea cel mai mare salon auto din Europa, Geneva International Motor Show, a fost anulat pentru anul viitor.

Recent, salonul abia fusese confirmat oficial. Acesta urma să fie organizat în luna februarie a anului viitor, după doi ani de pauză.

„Mulți expozanți au indicat faptul că incertitudinile cauzate de pandemia COVID-19 îi fac imposibil să își asume un angajament ferm pentru GIMS 2022. Pe deasupra este și impactul negativ pe care îl are deficitul actual de semiconductori asupra producătorilor auto. Criza se va prelungi, probabil, până anul viitor ", a transmis CEO-ul salonului auto, Sandro Mesquita.

Geneva International Motor Show (GIMS) este singurul salon din Europa de anvergură internațională care se desfășura în fiecare an, celelalte două, Munchen și Paris, fiind bianuale, alternativ. Organizarea salonului a fost preluată de o fundație, care a așteptat până acum confirmări de la fostul organizator, PALEXPO, privind calendarul de evenimente din 2022. Teoretic, termenul de înscriere a expozanților a fost prelungit până în luna septembrie a acestui an.

BMW revine în hora rechemărilor Takata, cu vechiul Seria 3 E46. Românii pot verifica online dacă mașina se încadrează în campanie CITEȘTE ȘI BMW revine în hora rechemărilor Takata, cu vechiul Seria 3 E46. Românii pot verifica online dacă mașina se încadrează în campanie

Salonul din Geneva a fost primul eveniment auto important la nivel global care a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Ulterior, încercările de organizare în 2021 s-au soldat cu un eșec, din cauza incertitudinilor aceleiași pandemii.

Industria auto s-a confruntat în ultimii ani cu mari probleme de organizare pentru saloanele auto, deoarece impactul asupra publicului și numărul vizitatorilor a scăzut proporțional cu impactul internetului asupra mediatizării noilor modele. Pandemia de coronavirus a venit ca o dublă lovitură pentru aceste evenimente, altădată singurele ocazii pentru constructorii auto de a-și prezentat noile modele publicului larg.

Organizatorii GIMS au semnat un acord în luna august cu Quatar Tourism, pentru a organiza o versiune a salonului de la Geneva și în Quatar, în toamna anului 2022 sau în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
salon auto geneva
gims
saloane auto
salon auto munchen