Tesla Motors a fost amendată în Coreea de Sud

Tesla Motors a fost amendată în Coreea de Sud
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2023

Tesla Motors a fost amendată de autoritățile din Coreea de Sud cu 2,2 milioane dolari din cauză că în materialele publicitare unele lucruri erau exagerate, iar clienților nu li se explica faptul că autonomia mașinilor este cu mult mai mică atunci când afară este foarte frig.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla Motors a livrat în lume 1,3 milioane de mașini în 2022, cu 40% peste 2021, dar sub obiectivul de 1,4 milioane mașini, scrie Hotnews.ro.

Germania a crescut viteza mașinilor autonome la 130 km/h, la doar câteva zile după ce șoferul unei Tesla a fost autorul unui incident ieșit din comun și extrem de periculos CITEȘTE ȘI Germania a crescut viteza mașinilor autonome la 130 km/h, la doar câteva zile după ce șoferul unei Tesla a fost autorul unui incident ieșit din comun și extrem de periculos

În Coreea de Sud, autoritatea Korea Fair Trade Commission (KFTC) a amendat compania condusă de Elon Musk pentru publicitatea mincinoasă, fiind acuzată că a exagerat autonomia mașinilor și costurile mult mai mici ale utilizării unei mașini electrice față de una pe benzină.

Tesla Motors ar fi dat informații exagerate și referitor la viteza de încărcare a mașinilor sale. Autoritatea se referă la informații publicate în august 2019 pe sit-ul companiei, cei de la Tesla spun că le-au modificat când autoritatea a pornit investigația.

O problemă este legată de faptul că Tesla nu a menționat faptul că pe vreme rece, mai ales când afară sunt sub zero grade, autonomia mașinilor scade simțitor.

KFTC spune că oe vreme rece, autonomia reală a mașinilor Tesla poate scădea chiar și la jumătate față de valoarea menționată în reclame.

Pe vreme rece, autonomia tuturor mașinilor electrice este cu mult mai mică față de cea din condiții meteo ideale, scăderea putând fi chiar și de 40-60%.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla motors
coreea de sud