Tesla negociază construirea unei uzine în India

Tesla negociază construirea unei uzine în India
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2023

Constructorul auto american Tesla a demarat discuțiile cu Guvernul din India pentru o propunere de investiții vizând construirea unei uzine de asamblare, cu o capacitate de 500.000 de automobilele electrice pe an, în această țară asiatică, potrivit unui articol publicat în cotidianul Times of India, preluat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Prețurile pentru vehiculele electrice produse la viitoare uzină ar urma să înceapă de la două milioane de rupii (24.400 de dolari). De asemenea, compania controlată de miliardarul Elon Musk este interesat și de posibilitatea de a utiliza India ca o bază de export și intenționează să livreze automobilele produse la viitoarea uzină din India în țările din regiunea India-Pacific, susține articolul publicat în Times of India, care citează surse guvernamentale, scrie Agerpres.

Mercedes-Benz a scăzut pe segmentul Core, în prima jumătate de an, dar accelerează pe segmentele electric și high-end CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz a scăzut pe segmentul Core, în prima jumătate de an, dar accelerează pe segmentele electric și high-end

Oficial, cu prilejul unei întâlniri cu Elon Musk, care a avut loc luna trecută, premierul Indiei, Narendra Modi, a îndemnat producătorul de automobile electrice să facă o "investiție semnificativă", în țara sa.

Săptămâna trecută și ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire, s-a declarat optimist că grupul american Tesla va construi o uzină în Franța, după discuțiile care au avut loc între președintele Emmanuel Macron și directorul general de la Tesla, Elon Musk.

Miliardarul Elon Musk este în căutarea locației unde va fi amplasată următoarea uzină Tesla și în lunile mai și iunie a vizitat Franța, unde a avut întâlniri cu mai mulți oficiali guvernamentali inclusiv cu președintele Emmanuel Macron.

În luna februarie a acestui an, Tesla Inc. a anunțat că va construi o uzină de asamblare la Monterrey, nordul Mexicului. Aceasta ar urma să fie a treia uzină Tesla din străinătate, după cele de la Shanghai (China) și Berlin (Germania), și prima din America Latină.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
india