Tesla și furnizorii săi vor investi 15 miliarde de dolari într-o fabrică în Mexic

Tesla și furnizorii săi vor investi 15 miliarde de dolari într-o fabrică în Mexic
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2023

Samuel Garcia, guvernatorul statului mexican Nuevo Leon, a informat că Tesla și furnizorii săi vor investi în următorii doi ani 15 miliarde de dolari într-o fabrică aflată încă în construcție, o sumă triplă față de ceea ce anunțaseră inițial oficialii mexicani, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În martie, șeful Tesla, Elon Musk, anunțase că firma va deschide o gigafactory în nordul statului Nuevo Leon, ca parte a planurilor producătorului de vehicule electrice de a se extinde pe plan global, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT LIVE Iulia Nistoroiu, marketing manager Autograf: Cererea sperăm să crească cu 20%. Urmează să ne extindem și în alte orașe CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Iulia Nistoroiu, marketing manager Autograf: Cererea sperăm să crească cu 20%. Urmează să ne extindem și în alte orașe

La acel moment, Musk nu a dat detalii privind investiția Tesla, dar oficialii mexicani au spus că fabrica va implica o investiție de cinci miliarde de dolari. Luni, Samuel Garcia a informat că facilitarea va implica de trei ori suma anunțată în martie.

"Doar Tesla și furnizorii săi vor genera o investiție de 15 miliarde de dolari în doi ani. Această sumă enormă va necesita mai multe cheltuieli din partea statului pe partea de autostrăzi și alte lucrări publice", a declarat guvernatorul.

Înainte de anunțul Tesla din acest an, producătorii auto BMW, General Motors și Ford au anunțat că au planuri de a produce vehicule electrice în Mexic.

Boloș confirmă: Am renunțat la intenția de a impozita veniturile din dobânzi la titluri de stat CITEȘTE ȘI Boloș confirmă: Am renunțat la intenția de a impozita veniturile din dobânzi la titluri de stat

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul declaraseră recent pentru Reuters că Tesla intenționează să înceapă producția în Mexic în 2025, dar compania nu a anunțat când va demara construirea gigafactory sau când vor fi produse primele mașini.

Aceasta ar urma să fie a treia uzină Tesla din străinătate, după cele de la Shanghai (China) și Berlin (Germania), și prima din America Latină.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
mexic