Tesla, sub presiunea de a majora salariile pentru a atrage angajați la fabrica din Germania

Tesla, sub presiunea de a majora salariile pentru a atrage angajați la fabrica din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2022

Producătorul american de automobile electrice Tesla Inc trebuie să majoreze salariile pentru a atrage angajați la noua sa fabrică de lângă Berlin, a declarat Birgit Dietze, reprezentant regional al celui mai mare sindicat din Germania - IG Metall - avertizând asupra pericolului unei dispute salariale în rândul forței de muncă de la acea unitate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Recrutările la așa numita "Gigafactory" din Gruenheide, care a început producția în martie 2022, sunt în urmă față de programul stabilit, a precizat Dietze, scrie Agerpres.

VIDEO Stellantis investește peste 30 de milioane de euro în două centre de testare precum cel al Renault de la Titu, din România CITEȘTE ȘI VIDEO Stellantis investește peste 30 de milioane de euro în două centre de testare precum cel al Renault de la Titu, din România

Oficialul a adăugat: ''Tesla vrea să aibă aproximativ 12.000 de angajați până la finalul anului. Pentru a realiza acest obiectiv, conducerea va trebui în curând să ducă salariile la un alt nivel".

Dietze a explicat că multe persoane interesate să se mute la Tesla "câștigă semnificativ mai mult la actualele lor locuri de muncă la alți producători auto".

Pentru a atrage talente, Tesla a început deja să ofere noilor angajați salarii mai mari, ceea ce riscă "să amenințe pacea industrială", sindicatul primind deja plângeri în acest sens, a adăugat Dietze.

Decalajul de salarizare rezultat, care, conform reprezentantului IG Metall, se ridică la aproape 20% în rândul angajaților calificați, va crește doar la viitoarele negocieri privind contractul colectiv de muncă.

Oficialii Tesla nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
germania