Tesla va majora anul acesta salariile angajaților din Germania

Tesla va majora anul acesta salariile angajaților din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2023

Tesla a anunțat că va acorda o majorare salarială angajaților de la fabrica din landul german Brandenburg, unde sindicatele susțin că muncitorii câștigă mai puțin decât media din industrie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Producătorul american de vehicule electrice a precizat că va informa angajații în noiembrie în privința nivelului creșterii salariale, adăugând că anul trecut salariile au crescut cu 6%, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Speranțele industriei auto din România de a depăși în 2023 recordul de producție încep să dispară CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Speranțele industriei auto din România de a depăși în 2023 recordul de producție încep să dispară

Tesla, spre deosebire de alte companii auto din Germania, nu are un contract colectiv de muncă care să prevadă nivelul salariilor.

Conform contractelor din 2022, angajații de la Volkswagen, Mercedes-Benz și BMW au beneficiat de o majorare salarială de 5,2% în iunie 2023 și de 3,3% în 2024, precum și de o primă de inflație pentru angajații full-time de 3.000 euro.

Sindicatul german IG Metall anunțase anterior că salariile la Tesla sunt în medie cu aproximativ 20% sub cele oferite conform contractelor colective de muncă.

Tesla, care în prezent are aproximativ 11.000 de angajați la fabrica din landul german Brandenburg, lângă Berlin, va avea nevoie de forță de muncă suplimentară pentru planificata extindere din 2024, care ar urma să dubleze capacitatea de producție pentru baterii și vehicule.

„Licență pentru a ucide”: Mari metropole europene cer Parlamentului European standarde mai stricte privind norma Euro 7 CITEȘTE ȘI „Licență pentru a ucide”: Mari metropole europene cer Parlamentului European standarde mai stricte privind norma Euro 7

Tesla Inc a ratat estimările pieței privind livrările de vehicule electrice (EV) în trimestrul trei din 2023, deoarece planificatele modernizări ale fabricilor sale au forțat opriri ale producției, iar acțiunile au scăzut luni cu 2,5%.

În perioada iulie-septembrie 2023, compania condusă de Elon Musk a livrat 435.059 vehicule, un declin de aproape 7% față de trimestrul precedent, dar cel mai valoros producător auto global și-a menținut obiectivul de a livra anul acesta 1,8 milioane de unități. Tesla a livrat ușor peste 1,3 milioane de unități în primele nouă luni din acest an.

Analiștii se așteptau ca Tesla să livreze 459.949 mașini în trimestrul trei din 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
germania
salarii