Tesla vrea să lanseze taxiuri autonome în 2020

Tesla vrea să lanseze taxiuri autonome în 2020
scris 23 apr 2019

Elon Musk, CEO-ul și fondatorul companiei Tesla, a anunțat luni că acest constructor de automobile electrice intenționează să lanseze o platformă de rezervări dedicată mașinilor autonome în anul 2020, informează AFP.

"Pot să anunț 'robotaxiurile' autonome pentru anul următor, cu un grad ridicat de certitudine", a declarat Elon Musk, cu ocazia unei reuniuni cu rol de prezentare în fața investitorilor a proiectelor și ambițiilor pe care Tesla le are în domeniul vehiculelor autonome, scrie Agerpres.

Premieră la Ford România: Primul român instalat Managing Director CITEȘTE ȘI Premieră la Ford România: Primul român instalat Managing Director

Ideea lui are la bază principiul unei platforme de rezervări de mașini cu șofer, la fel ca în cazul rezervărilor Uber, dar, în acest caz precis, vehiculele vor fi fără șofer.

Elon Musk vrea să obțină autorizația de lansare a noului serviciu în anumite părți din Statele Unite, cu condiția ca proprietarii actuali de mașini Tesla, care prezintă deja funcționalități autonome, să accepte să se înscrie în program.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
tesla
taxiuri autonome