97% din pasagerii care părăsesc Statele Unite pe calea aerului vor fi supuși recunoașterii faciale

97% din pasagerii care părăsesc Statele Unite pe calea aerului vor fi supuși recunoașterii faciale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 apr 2019

Departamentul de Securitate Națională al Statelor Unite vrea ca în următorii patru ani sistemele de recunoaștere facială să acopere 97% dintre pasagerii care trec poarta plecărilor din aeroporturile de pe teritoriul țării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sistemul care a debutat în 2017 și era deja funcțional în 15 aeroporturi până la finalul anului trecut, presupune fotografierea pasagerilor înainte de urcarea în avion.

Fotografiile făcute pasagerilor la poarta de plecare sunt comparate cu cele dintr-o bază de date care conține imaginile din acte de identitate precum vize și pașapoarte dar și fotografii făcute străinilor la intrarea pe teritoriul țării.

Sistemul de “Ieșire Biometrică”, așa cum a fost numit, le va permite autorităților americane să țină evidența celor care intră și pleacă din țară. Unul din scopurile finale este identificarea celor care și-au depășit termenul de ședere de pe viză.

Samsung Electronics amână lansarea pe piață a Galaxy Fold, explicând că dispozitivul are nevoie de îmbunătățiri CITEȘTE ȘI Samsung Electronics amână lansarea pe piață a Galaxy Fold, explicând că dispozitivul are nevoie de îmbunătățiri

Sistemul parțial folosit până acum a procesat deja peste 15.000 de avioane și a identificat aproximativ 7.000 de persoane care au stat în țară mai mult decât le era permis prin viză.

Estimările oficiale vorbesc despre un număr de peste 600.000 de oameni care stau în fiecare an mai mult decât le permite viza. Pedeapsa pentru depășirea termenului stipulat de viză este interzicerea intrării în Statele Unite pe o perioadă de 10 ani.

“Ieșire Biometrică” este criticată pentru încălcarea intimității persoanelor și pentru abuzurile care s-ar putea face cu ajutorul ei. Mulți suspectează că bazele de date create astfel vor fi accesate și folosite abuziv de autorități.

viewscnt
Afla mai multe despre
recunoastere faciala
statele unite
aeroport
avion