Toate modelele noi care vor fi lansate de Nissan în Europa vor fi complet electrice

Toate modelele noi care vor fi lansate de Nissan în Europa vor fi complet electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2023

Producătorul auto japonez Nissan a anunțat că toate modelele noi pe care le va lansa în Europa vor fi complet electrice și și-a reafirmat obiectivul ca până în 2030 să ajungă să vândă pe continent doar vehicule electrice, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a spus că acest obiectiv ”avansează”, la doar o săptămână după ce Regatul Unit a amânat interzicerea vânzării de mașini pe benzină și diesel noi, din 2030 până în 2035, scrie News.ro.

Programul redus de operare al aeroportului Brașov îl face neprofitabil pentru operatorii aerieni CITEȘTE ȘI Programul redus de operare al aeroportului Brașov îl face neprofitabil pentru operatorii aerieni

”Nu există cale de întoarcere acum. Credem că este lucrul corect de făcut pentru afacerea noastră, clienții noștri și pentru planetă”, a declarat Makoto Uchida, președinte și CEO Nissan, într-un comunicat.

Potrivit Nissan, o treime din cele peste 1 milion de vehicule electrice vândute în întreaga lume au fost în Europa.

La nivel global, Nissan intenționează să lanseze 27 de vehicule electrice și hibride, care includ 19 modele integral electrice, până în 2030.

Compania a fost un pionier în spațiul vehiculelor electrice, dar s-a luptat cu concurența Tesla și grupului chinez BYD din China.

De asemenea, intenționează să introducă tehnologia fără cobalt pentru a reduce costul bateriilor EV cu 65% până în anul fiscal 2028 și să lanseze un vehicul cu propriile baterii cu stare solidă (ASSB) până în acel an.

Nissan susține că acestea vor reduce timpii actuali de încărcare cu două treimi.

Renault, partenerul Nissan, precum și rivalii Ford și Stellantis, au anunțat cu toții planuri de a-și transforma gama de vehicule de pasageri din Europa în unele complet electrice până în 2030.

Amânarea de către Regatul Unit a obiectivului de a permite doar vânzarea de vehicule electrice din 2030 a fost criticată de președintele Ford Marea Britanie, Lisa Brankin, care a spus că a creat incertitudine și riscă să nu se concentreze asupra tranziției EV.

Constructorii de automobile din Europa cer UE să acționeze imediat în acordul Brexit pentru mașini electrice, pentru a nu fi taxate cu 10% CITEȘTE ȘI Constructorii de automobile din Europa cer UE să acționeze imediat în acordul Brexit pentru mașini electrice, pentru a nu fi taxate cu 10%

Nissan a confirmat că unul dintre viitoarele sale vehicule electrice va fi fabricat în fabrica sa din Sunderland, Marea Britanie.

”Sunderland este una dintre fabricile noastre majore, în care avem istorie, competitivitate a costurilor... și am dori să arătăm în continuare strategia noastră de electrificare aici, în această țară”, a declarat Uchida pentru CNBC, la studioul Nissan Design Europe din Londra.

Uchida a spus că ”industria auto evoluează și provoacă peste tot în lume”.

În China, el a spus că Nissan va încerca să lanseze mașini mai rapid și să lanseze noi modele, care vizează anumiți consumatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
masini electrice