Toyota va relua, gradual, producția în SUA și Canada, din 4 mai

Toyota va relua, gradual, producția în SUA și Canada, din 4 mai
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2020

Producătorul auto japonez Toyota a anunțat joi că fabricile sale din SUA și Canada își vor relua, gradual, producția începând din data de 4 mai, în timp ce Honda a spus că fabricile sale vor rămâne închise cel puțin până pe 8 mai, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a precizat, într-un comunicat, că "începând din 4 mai, Toyota are intenția de a reîncepe operațiunile în America de Nord, gradual, respectând ghidurile federale de sănătate și securitate, precum și ordonanțele locale și statale din locațiile unde se află instalațiile", scrie Agerpres.

VIDEO&FOTO Toyota a prezentat în premieră noul SUV Yaris Cross CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Toyota a prezentat în premieră noul SUV Yaris Cross

Asta înseamnă că producția în Mexic nu se va relua până când autoritățile locale nu vor ridica ordinul ce prevede ca populația să rămână în casă, cu excepția cazurilor în care trebuie să iasă pentru a cumpăra alimente și medicamente.

La rândul său, Honda a dat asigurări că va extinde cu o săptămână măsura de suspendare a producției de automobile, motoare și transmisii în fabricile sale din America de Nord, până pe 8 mai.

Honda și-a suspendat producția în regiune pe 23 martie, din cauza pandemiei. Dar producătorul nipon a menționat că producția de vehicule precum ATV-urile, în Carolina de Sud, care a fost suspendată pe 26 martie, va fi reluată pe 4 mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
sua
canada