Traficul pe Transfăgărășan, închis sâmbătă pentru o competiție sportivă, considerată a treia ca dificultate din lume

Traficul pe Transfăgărășan, închis sâmbătă pentru o competiție sportivă, considerată a treia ca dificultate din lume
scris 8 sep 2017

Traficul rutier va fi închis, sâmbătă, pe Drumul Național 7, între Barajul Vidraru și tunelul de la Bâlea Lac, în județul Argeș, pentru desfășurarea unei competiții sportive. ”Transfier 70.3” este considerat al treilea triatlon din lume ca dificultate pe distanțe lungi și cuprinde inot în Barajul Vidraru, alergare în jurul lacului și ciclism pe Transfăgărășan.

Potrivit Poliției Județene Argeș, în conformitate cu avizul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, sâmbătă, se va desfășura o competiție sportivă de triatlon pe DN 7, Transfăgărășan, în județul Argeș. scrie News.ro.

Pentru derularea competiției, circulația rutieră va fi închisă între orele 8.00 și 18.00, pe tronsonul cuprins între kilometrul 62 (zona Barajului Vidraru) și kilometrul 116 (zona tunel Bâlea Lac).

Google Flights găsește bilete ieftine de avion și pentru România CITEȘTE ȘI Google Flights găsește bilete ieftine de avion și pentru România

”Pentru buna desfășurare a traficului rutier, recomandăm conducătorilor auto să se deplaseze cu atenție și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați pe traseul de deplasare”, anunță Poliția Județeană Argeș.

De asemenea, pietonii sunt rugați să circule numai pe acostament, iar traversarea străzii să o facă numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.

Competiția se numește ”Transfier 70.3” și, potrivit organizatorilor, este în top trei cele mai grele competiții de triatlon pe distanțe lungi din lume, asemănător ca dificultate cu Savageman 70.3 si Wildflower 70.3.

Concursul cuprinde probe de înot în Lacul Vidraru, ciclism pe Transfăgărășan și alergare de-a lungul lacului. La final, concurenții vor urca 392 de trepte până la statuia Prometheu, “omul de fier”, construit în apropierea lacului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
transfagarasan