Traficul prin Bosfor, inclusiv către porturile românești, întrerupt din cauza unei avarii la un petrolier care venea din Rusia. Vasul nu mai poate ancora

Traficul prin Bosfor, inclusiv către porturile românești, întrerupt din cauza unei avarii la un petrolier care venea din Rusia. Vasul nu mai poate ancora

Sursa: X

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2024

Traficul naval în strâmtoarea Bosfor din Turcia, inclusiv cel către porturile românești de la Marea Neagră, a fost suspendat duminică dimineața după ce o navă a suferit o avarie la ancoră, a anunțat agenția de transport maritim Tribeca, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit agenției, ancora petrolierului Peria, care navighează sub pavilion Liberia, s-a desprins de la sine din cauza vremii nefavorabile în timpul trecerii sale prin strâmtoare, în zona celui de-al treilea pod din Istanbul, iar două remorchere au fost trimise pentru a-l ajuta, informează News.ro.

Într-un comunicat al Direcției Generale de Siguranță Costieră din cadrul Ministerului turc al Transporturilor și Infrastructurii se precizează că traficul naval în Bosfor a fost suspendat bidirecțional și temporar din cauza unor probleme de ancorare pe care le are petrolierului Peria, care venea dinspre Rusia și se îndrepta spre Izmir, incidentul având loc în zona golfului Keçilik din Bosfor. În comunicat se precizează că nava este asistată de remorchere și bărci de salvare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bosfor
trafic
petrolier
rus