Transferoviar Călători și-a majorat capitalul social cu 12 milioane de lei

Transferoviar Călători și-a majorat capitalul social cu 12 milioane de lei
scris 24 dec 2015

Acționarii Transferoviar Grup din Cluj Napoca, operator privat de transport feroviar pentru marfă și călători, au aprobat, la începutul lunii decembrie, majorarea capitalului social al subsidiarei Transferoviar Călători cu 12 milioane de lei.

Decizia a fost luată în condițiile în care, pe de-o parte, Transferoviar Călători are o datorie de 19 milioane de lei către Transferoviar Grup și, pe de alta, capitalizarea era necesară pentru o dezvoltare societății.

Acționarii au decis ca majorarea de capital să fie făcută prin compensarea creanței Transferoviar Grup față de Transferoviar Călători.

Transferoviar Grup, înființat în 2003, este deținută de Căin Mitică, cu o participație de 98,8%,.

Grupul de firme este compus din Remarul 16 Februarie, Uzina de Vagoane Aiud (UV Aiurd) și Societatea de Întreținere și Reparații Vagoane Caransebeș (cu operațiuni pe piața de construcții și reparații material rulant) și Transferoviar Grup și Transferoviar Călători (cu activități pe piața de transport marfă și, respectiv, începând cu anul 2010, de transport călători).

Transferoviar Grup a înregistrat, în 2014, afaceri de 170,2 milioane de lei (38,3 milioane de euro) și un profit de 1,6 milioane de lei (360.000 de euro), potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanțe. Compania avea anul trecut 625 de angajați.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
transferoviar grup
transferoviar calatori
majorare capital social
mitica calin