Tranzacție: Grupul german ZF Friedrichshafen preia și centrul de cercetare-dezvoltare al furnizorului de servicii de inginerie BeeSpeed din Timișoara

Tranzacție: Grupul german ZF Friedrichshafen preia și centrul de cercetare-dezvoltare al furnizorului de servicii de inginerie BeeSpeed din Timișoara
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 4 oct 2018

Producătorul german de echipamente auto ZF Friedrichshafen, prezent în România prin companiile TRW Automotive Safety Systems (Timișoara) și TRW Airbag Systems (Roman), va prelua sub control total și centrul de cercetare-dezvoltare al furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed Automatizări din Timișoara, cu care colaborează de 10 ani, după ce în primăvara anului trecut, cum a anunțat atunci Profit.ro, a semnat un acord pentru preluarea diviziei auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Centrul a fost înființat pe considerentul că Timișoara găzduiește un hub consolidat pentru automobile, unde majoritatea furnizorilor din industrie sunt reprezentați atât cu centre de cercetare-dezvoltare, cât și cu instalații de producție.

În luna mai a anului trecut, ZF Friedrichshafen și BeeSpeed Automatizări au încheiat un acord de investiții și colaborare care prevedea separarea diviziei auto a BeeSpeed până la începutul anului 2018 și integrarea acesteia în cadrul companiei germane la 1 ianuarie 2019.

Francezii de la Faurecia și rivalul german ZF vor dezvolta împreună interioare pentru \ CITEȘTE ȘI Francezii de la Faurecia și rivalul german ZF vor dezvolta împreună interioare pentru "cabinele viitorului"

Fondată în 1994, BeeSpeed Automatizări furnizează soluții și echipamente în domeniul automatizării industriale, precum și în sectorul testării și dezvoltării de instrumente software pentru industria automobilistică. Timișoara Engineering Centre, divizia de cercetare și dezvoltare în domeniul auto, a fost înființată în 2007, în parteneriat cu firma germană.

Anul trecut, compania din Timișoara, cu circa 100 de angajați, a obținut o cifră de afaceri de 20 milioane lei și un profit net de 1,7 milioane lei.

Potrivit acordului de investiții și cooperare, Dr.ing. Sever Scridon, asociat BeeSpeed și șeful diviziei auto, va conduce echipa de ingineri din Timișoara și după preluarea diviziei de către germani. BeeSpeed va continua să opereze independent divizia de automatizări.

Tranzacție: GEFCO, prezent în România cu un parteneriat cu Dacia, a cumpărat compania spaniolă GLT, implicată în transportul pe ruta Europa-Maroc CITEȘTE ȘI Tranzacție: GEFCO, prezent în România cu un parteneriat cu Dacia, a cumpărat compania spaniolă GLT, implicată în transportul pe ruta Europa-Maroc

Germanii sunt prezenți pe piața românească prin intermediul companiei americane TRW Automotive, preluată în 2014 contra sumei de 12,4 miliarde dolari. Cele două subsidiare locale ale TRW, din Timișoara și Roman, au împreună 4.000 de angajați și sunt specializate în producția de volane și, respectiv, airbag-uri.

Vânzările companiei germane în România se ridică anual la circa 100 milioane euro.

Global, grupul german are circa 137.000 angajați și unități de producție și cercetare-dezvoltare în peste 40 de țări. Anul trecut, vânzările grupului au crescut la 36,4 miliarde euro, de la 35,16 miliarde euro, cu un profit de 1,1 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
zf friedrichshafen
beespeed automatizari timisoara
servicii inginerie
preluare
acord investitii si cooperare