Germanii de la ZF Friedrichshafen preiau divizia auto a furnizorului de servicii de inginerie BeeSpeed, din Timișoara

Germanii de la ZF Friedrichshafen preiau divizia auto a furnizorului de servicii de inginerie BeeSpeed, din Timișoara
scris 18 mai 2017

Producătorul german de echipamente auto ZF Friedrichshafen, prezent în România prin companiile TRW Automotive Safety Systems (Timișoara) și TRW Airbag Systems (Roman), a semnat un acord pentru preluarea diviziei auto a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed Automatizări, din Timișoara, cu care colaborează de 10 ani.

Cei doi parteneri au încheiat un acord de investiții și colaborare, care prevede separarea diviziei auto a BeeSpeed până la începutul anului viitor și integrarea acesteia în cadrul companiei germane la 1 ianuarie 2019.

Francezii de la Faurecia și rivalul german ZF vor dezvolta împreună interioare pentru \ CITEȘTE ȘI Francezii de la Faurecia și rivalul german ZF vor dezvolta împreună interioare pentru "cabinele viitorului"

“BeeSpeed este un partener de încredere, cu care am colaborat pe termen lung. Prin investiția în companie și, ulterior, preluarea acesteia, ne asigurăm definitiv expertiza celor 75 de ingineri BeeSpeed care lucrează pentru noi. De asemenea, achiziția ne va permite să ne extindem în continuare competențele în domeniul sistemelor mecanice inteligente“, spune Manfred Meyer, director inginerie al departamentului de sisteme de frânare din cadrul diviziei companiei germane pentru tehnologii de siguranță (ZF TRW).

Fondată în 1994, BeeSpeed Automatizări oferă soluții și echipamente în domeniul automatizării industriale, precum și în sectorul testării și dezvoltării de instrumente software pentru industria automobilistică. Timișoara Engineering Centre, divizia de cercetare și dezvoltare în domeniul auto, a fost înființată în 2007, în parteneriat cu firma germană.

Compania estimează că a obținut o cifră de afaceri de 26 milioane lei (5,7 milioane euro) în 2016, în scădere de la 27,85 milioane lei cu un an în urmă.

Potrivit acordului de investiții și cooperare, Dr.ing. Sever Scridon, asociat BeeSpeed și șeful diviziei auto, va conduce echipa de ingineri din Timișoara și după preluarea diviziei de către germani. BeeSpeed va continua să opereze independent divizia de automatizări.

Germanii sunt prezenți pe piața românească prin intermediul companiei americane TRW Automotive, preluată în 2014 contra sumei de 12,4 miliarde dolari. Cele două subsidiare locale ale TRW, din Timișoara și Roman, au împreună 4.000 de angajați și sunt specializate în producția de volane și, respectiv, airbag-uri.

Vânzările companiei germane în România s-au situat anul trecut la circa 100 milioane euro.

Global, grupul german are circa 137.000 angajați și unități de producție și cercetare-dezvoltare în 40 de țări. Afacerile grupului au crescut cu peste 20% anul trecut, de la 29,15 miliarde euro la 35,16 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
zf friedrichshafen
beespeed automatizari timisoara
servicii inginerie
preluare
acord investitii si cooperare