Trenurile Eurostar vor putea circula în Franța chiar și în cazul unui "no deal"

Trenurile Eurostar vor putea circula în Franța chiar și în cazul unui "no deal"
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2019

Ministerul francez al Tranziției Ecologice a acordat subsidiarei franceze a companiei Eurostar (EFR) o autorizație feroviară care permite trenurilor Eurostar să circule în Franța chiar și în cazul în care nu se va ajunge ajunge la un acord cu Regatul Unit pentru retragerea din Uniune Europeană, potrivit unui anunț publicat joi în Monitorul Oficial, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Societății Eurostar France SAS i-a fost acordată o autorizație de companie feroviară valabilă pentru a efectua servicii de transport de pasageri", se arată în anunțul publicat joi în Monitorul Oficial, care vine în urma unei solicitări formulate de compania Eurostar France SAS la data de 12 februarie. Anunțul precizează că "această autorizație nu conferă, în sine, dreptul de acces la infrastructura feroviară care este guvernată de reglementările aplicabile fiecărei țări din Uniunea Europeană", scrie Agerpres.

RAR a lansat o aplicație prin care poate fi verificat istoricul unui vehicul CITEȘTE ȘI RAR a lansat o aplicație prin care poate fi verificat istoricul unui vehicul

Operatorii feroviari care nu dețin decât o autorizație britanică, cum era cazul până acum pentru Eurostar, nu vor mai putea circula automat pe căile ferate europene în cazul unui Brexit fără un acord.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostar
brexit