Trump ar urma să amâne cu încă 6 luni decizia de a impune taxe vamale pentru mașinile importate din UE

Trump ar urma să amâne cu încă 6 luni decizia de a impune taxe vamale pentru mașinile importate din UE
scris 12 nov 2019

Președintele american Donald Trump este așteptat să anunțe în această săptămână că întârzie cu alte șase luni decizia privind o eventuală impunere de taxe vamale pentru mașinile importate din Uniunea Europeană, relatează luni Politico, citând o persoană familiarizată cu dosarul, potrivit Reuters.

SUA trebuie să decidă până la 14 noiembrie dacă va impune tarife de 25% pentru vehiculele și piesele auto importate din UE, în baza unei legi cunoscută sub numele Secțiunea 232, scrie Agerpres.

Piața auto din China - cea mai mare din lume - a 16-a lună de declin CITEȘTE ȘI Piața auto din China - cea mai mare din lume - a 16-a lună de declin

Aplicarea acestor tarife a fost deja amânată o dată pentru șase luni.

Informația a fost confirmată pentru Reuters de oficiali ai Uniunii Europene.

"Am primit indicii solide de la administrația americană că nu vor fi introduse tarife asupra bunurilor noastre în această săptămână", a declarat luni un oficial al UE.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
taxe
masini
trump