Turkish Airlines reține la sol toate cele cinci aeronave Boeing 737 MAX 9

Turkish Airlines reține la sol toate cele cinci aeronave Boeing 737 MAX 9

Avioane 737 Max. Foto - wikimedia/SounderBruce

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2024

Compania Turkish Airlines (THY) a anunțat duminică că reține la sol toate cele cinci Boeing 737 MAX 9 din flota sa, în urma unui incident la bordul unei aeronave de acest tip a companiei Alaska Airlines, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În urma incidentului de la bordul unui avion Boeing 737 MAX 9 al companiei Alaska Airlines, cinci avioane Boeing 737 MAX 9 din flota THY au fost rechemate pentru verificare ca măsură de precauție", a precizat compania aeriană pe site-ul său, potrivit News.ro.

Cele cinci aeronave vor fi "retrase din flota operațională acolo unde vor ateriza" și vor fi inspectate înainte de reluarea zborurilor, a adăugat aceasta.

FOTO Turkish Airlines și-ar putea extinde activitatea în România. Turcii vor să aducă mai mulți turiști străini în estul țării CITEȘTE ȘI FOTO Turkish Airlines și-ar putea extinde activitatea în România. Turcii vor să aducă mai mulți turiști străini în estul țării

Turkish Airlines, cu sediul pe noul aeroport internațional din Istanbul, deservește 120 de țări.

Ea revendică titlul de "compania aeriană care deservește cele mai multe țări din lume".

Un zbor al companiei Alaska Airlines a pierdut o ușă vineri seara, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Portland (Oregon, nord-vestul statului american).

În Statele Unite, Agenția federală americană a aviației civile (FAA) a ordonat sâmbătă inspectarea imediată a 171 de avioane Boeing 737 MAX 9, care au fost menținute la sol după incident.

Directiva FAA "cere operatorilor (companiilor aeriene) să inspecteze aeronava înainte de un nou zbor", a precizat agenția.

Agenția americană pentru siguranța transporturilor, NTSB, a anunțat că a trimis o echipă la Portland pentru a investiga cauzele defecțiunii.

Potrivit mai multor specialiști, printre care Jon Ostrower, șeful site-ului specializat The Air Current, pare a fi vorba de o ușă încuiată, ascunsă de un perete despărțitor care lasă să se vadă doar o fereastră.

viewscnt
Afla mai multe despre
boieng 737 max
turkish airilines