Uber investește 500 de milioane de dolari în hărți pentru a-și reduce dependența de Google Maps

Uber investește 500 de milioane de dolari în hărți pentru a-și reduce dependența de Google Maps
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 aug 2016

Uber va investi 500 de milioane de dolari în cartografiere, ceea ce va ajuta compania de ridesharing să își reducă dependența de Google Maps și va reprezenta, totodată, un pas spre dezvoltarea mașinilor fără șofer, informează Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Compania are, în prezent, automobile care culeg informații și surprind imagini pentru hărți în SUA și Mexic, urmând ca mașinile Uber care ajută la cartografiere să fie în curând extinse și în alte țări, a anunțat Brian McClendon, directorul diviziei de hărți a Uber, care a condus anterior Google Maps.

Deocamdată, șoferii Uber se ghidează în mare parte cu ajutorul informațiilor Google Maps și mai puțin cu datele și tehnologiile proprii ale companiei de servicii de transport. Compania vrea să schimbe acest lucru, iar McClendor afirmă că, de multe ori, datele Google sunt redundante sau inutile, iar în alte cazuri nu corespund nevoilor specifice ale serviciului de transport.

“Hărțile specifice sunt inima serviciului nostru și baza businessului pe care îl avem”, adaugă McClendor.

Uber lucrează în prezent și la dezvoltarea unor mașini autonome, iar un sistem de hărți bine pus la punct reprezintă un pas important în această direcție. Surse apropiate situației au afirmat recent că Fiat Chrysler Automobiles (FCA), care a încheiat recent cu acord cu Google pentru dezvoltarea unor mașini autonome, discută cu Uber despre un parteneriat similar. Potrivit surselor, negocierile sunt în stadiu incipient, iar Uber poartă discuții și cu alți producători auto. Totuși, parteneriatul dintre Fiat și Uber ar putea fi anunțat până la sfârșitul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
transport
taximetrie
cartofragie
harti
fara sofer
cartografiere
google maps