Profitul net al Porsche a scăzut cu 41% în primul semestru, reflectând profitul mai scăzut al Volkswagen

Profitul net al Porsche a scăzut cu 41% în primul semestru, reflectând profitul mai scăzut al Volkswagen
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2016

Profitul net al Porsche SE, principalul acționar al grupului Volkswagen, a scăzut cu 41% în primul semestru, reflectând profitul mai scăzut al acestuia, din cauza scandalului emisiilor automobilelor diesel, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În perioada ianuarie-iunie, profitul net al Porsche SE a coborât la 980 de milioane de euro, de la 1,65 miliarde de euro în urmă cu un an, se arată într-un comunicat al Porsche publicat luni, scrie News.ro.

Porsche SE este compania holding a familiilor Porsche și Piech și controledază 52,2% din acțiunile cu drept de vot ale Volkswagen.

Lichiditățile nete ale Porsche SE erau de 1,32 miliarde de euro la sfârșitul lunii iunie, iar la sfârșitul anului vor fi de 1-1,5 miliarde de euro, potrivit așteptărilor companiei.

Guvernul schimbă de azi regulile pentru nunți și botezuri și lasă organizatorii să încaseze mai mulți bani din dar CITEȘTE ȘI Guvernul schimbă de azi regulile pentru nunți și botezuri și lasă organizatorii să încaseze mai mulți bani din dar

Porsche SE a reiterat totodată că anticipează un profit net de 1,4-2,4 miliarde de euro în acest an, după pierderi de 273 milioane de euro în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
volkswagen