Uber lansează un nou serviciu. Clienții trebuie să meargă o porțiune pe jos, dar plătesc mai puțin cu 75% decât pentru UberX

Uber lansează un nou serviciu. Clienții trebuie să meargă o porțiune pe jos, dar plătesc mai puțin cu 75% decât pentru UberX
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 feb 2018

Compania americană de ride-sharing Uber lansează un nou serviciu, primul din ultimii trei ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul serviciu, Express Pool, este gândit să se muleze mai bine pe principiile de bază ale conceptului de ride-sharing – mai multe persoane care împart aceeași mașină pentru trasee cu puncte de plecare și destinații apropiate.

În acest scop, algoritmul Uber, calculând pe baza unor factori precum traficul, poziționarea mașinilor, punctele de plecare sau destinațiile alese, stabilesc un punct de întâlnire pentru șofer și mai mulți clienți, precum și un loc în care toți clienții vor coborî din mașină.

Pentru șofer, acest lucru este posibil să presupună o așteptare de câteva minute, în timp ce utilizatorul va trebui să se deplaseze până la punctul de întâlnire și, la final, de la mașină la destinația propriu-zisă. Ambele puncte ar urma să fie alese la o distanță scurtă de mers pe jos.

Serverele Tesla au fost accesate de hackeri și folosite pentru a mina monede virtuale CITEȘTE ȘI Serverele Tesla au fost accesate de hackeri și folosite pentru a mina monede virtuale

Reprezentanții Uber au ținut să precizeze că nu se bazează exclusiv pe algoritm pentru stabilirea locurilor de întâlnire și coborâre, ci au trimis persoane care au verificat zonele alese în acest fel.

“Recompensa” pentru utilizatorii care vor folosi acest serviciu va consta în tarife mai mici. Conform Uber, Express Pool poate fi cu 50% mai ieftin decât UberPool și cu 75% mai ieftin decât UberX.

De cealaltă parte, nu este dificil de înțeles ce avantaje are Uber din această abordare. Cheltuielile companiei vor fi mai mici dacă va onora cursele cu mai puține mașini – mai puțini șoferi, mai puțin combustibil și, nu în ultimul rând, taxe mai mici.

Serviciul Express Pool va fi lansat în cursul acestei săptămâni în Statele Unite. Extinderea sa nu va avea loc, cel mai probabil, foarte rapid, dată fiind complexitatea logisticii din spatele acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
ride sharing