Uber și-a retras mașinile autonome de pe străzile din San Francisco, din cauza reglementărilor

Uber și-a retras mașinile autonome de pe străzile din San Francisco, din cauza reglementărilor
scris 22 dec 2016

Uber Technologies și-a retras automobilele autonome de pe străzile din San Francisco, oprind programul la o săptămână de la lansare din cauza reglementărilor, transmite Reuters.

Departamentul pentru Vehicule Motorizare din California a anunțat miercuri că a revocat înmatricularea a 16 automobile autonome ale Uber pentru că aceasta nu a respectat procedurile de autorizare automobilelor pentru circulația pe drumurile publice, scrie News.ro.

Uber a precizat că nu era obligată să obțină autorizarea vehicuLelor pentru că acestea necesită monitorizarea continuă de către persoane aflate în interiorul lor.

San Francisco ar fi trebuit să fie al doilea oraș în care Uber să testeze vehicule autonome, după ce le-a prezentat în septembrie, la Pittsburgh.

Blue Air rămâne a doua linie aeriană din România după primele nouă luni, cu 2,6 milioane de pasageri transportați CITEȘTE ȘI Blue Air rămâne a doua linie aeriană din România după primele nouă luni, cu 2,6 milioane de pasageri transportați

”Analizăm unde putem să testăm vehiculele autonome, dar rămânem dedicați total Californiei și dublăm eforturile pentru dezvoltarea unor reglementări viabile la nivelul statului”, a spus un purtător de cuvânt aș Uber.

California definește vehiculele autonome ca având capacitatea de a rula fără un control fizic activ sau monitorizarea unei persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
san francisco