Trump a discutat cu directorii Boeing și Lockheed Martin, pentru reducerea costurilor avioanelor vândute Guvernului SUA

Trump a discutat cu directorii Boeing și Lockheed Martin, pentru reducerea costurilor avioanelor vândute Guvernului SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2016

Președintele american ales Donald Trump a discutat cu directorii Boeing și Lockheed Martin, pentru a găsi soluții pentru reducerea costurilor avioanelor vândute Guvernului, inclusiv pentru noile Air Force One și avioanele de luptă F-35, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Încercăm să reducem costurile. În primul rând la F-35, încercăm să reducem costul. Este un program care este foarte, foarte scump”, le-a spus Trump reporterilor, după întâlnirea la care au luat parte și consilieri militari, scrie News.ro.

Republicanul Donald Trump a scris luna aceasta pe Twitter că au scăpat de ”sub control” toate costurile asociate programului de bombardiere Lockheed Martin's F-35 și a promis că va economisi miliarde de dolari odată ce ajunge la Casa Albă.

De asemenea, președintele-ales a cerut anularea achiziției unui nou avion Air Force One de la Boeing. Trump a susținut că noul avion prezidențial este de-a dreptul ”ridicol” și mult prea scump.

Până în momentul în care aeronava va fi livrată, costul total va depăși patru miliarde de dolari.

CNAIR introduce restricții de circulație pentru camioane pe A2, DN7 și DN39 în perioada 24 - 26 decembrie CITEȘTE ȘI CNAIR introduce restricții de circulație pentru camioane pe A2, DN7 și DN39 în perioada 24 - 26 decembrie

Air Force One este mult mai scumpă decât avioanele comerciale obișnuite, din cauza pachetului de comunicații și de măsuri de apărare pe care le include.

Boeing a fost singura alegere pentru Air Force One, pentru că este o companie americană și construiește aeronave cu patru motoare, necesare pentru a susține greutatea.

Păstrarea vechiului Air Force One este o opțiune, dar nu cea ideală. Avionul are o durată de viață de circa 30 de ani, iar cele aflate în prezent în uz se apropie de această vârstă.

Pe măsură ce aeronavele îmbătrânesc, siguranța poate deveni o problemă, iar costurile de mentenanță cresc.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
lockheed martin
donald trump