Un italian, primul angajat străin de la Compania de Transport Public din Iași

Un italian, primul angajat străin de la Compania de Transport Public din Iași
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2024

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, care a renunțat la viața din Italia pentru a se angaja ca șofer de autobuz la Compania de Transport Public (CTP) din Iași, este primul angajat străin al acestei societăți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul CTP, Cristian Stoica, afirmă că Raffaele Barbato a urmat cursurile gratuite oferite de companie pentru a se adapta condițiilor de lucru pe traseele locale, scrie Agerpres.

>\""> FOTO Deltamed va deschide o unitate la Aiud. Compania are o comandă de 300 de ambulanțe din Austria. \>\""> >\"">CITEȘTE ȘI FOTO Deltamed va deschide o unitate la Aiud. Compania are o comandă de 300 de ambulanțe din Austria. "2024 poate fi considerat <>"

"Sperăm să avem și șoferi de alte naționalități. De exemplu, avem un șofer care a venit din Italia după ce s-a căsătorit cu o doamnă de aici, din România. El a lucrat tot ca șofer profesionist la o firmă privată din Italia. Recent a considerat că la Iași va găsi nu doar un loc unde să se mute cu familia, ci și un loc de muncă. Ne bucurăm că avem printre noi un astfel de angajat. Sperăm să se integreze și să facă față cu brio la provocărilor transportului public", a declarat directorul CTP Iași.

Cristian Stoica a afirmat, totodată, că în prezent instituția pe care o conduce se confruntă cu un deficit de personal.

"Avem nevoie de aproximativ 30 - 40 de șoferi și vatmani. După extinderea traseelor spre zona metropolitană, probabil că vom avea nevoie de alți o sută de șoferi. Noi nu oferim locuri de muncă sezoniere, ci un loc de muncă sigur pe termen lung. Spre deosebire de muncile sezoniere care apar când și când, noi încercăm să oferim o salarizare atractivă, tichete de masă, vouchere de vacanță, pentru cei care vor să lucreze în cadrul companiei noastre", a mai declarat directorul CTP Iași. 

viewscnt
Afla mai multe despre
iasi
transport public