Un nou val de demiteri și numiri în top managementul VW Group

Un nou val de demiteri și numiri în top managementul VW Group
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 iul 2023

Mai multe posturi cheie din nivelul superior de management al VW Group au fost anunțate de companie, la o zi după o nouă ședință a Consiliului de Supervizori. Cei mai mulți preiau poziții-cheie disponibilizate sau anunțate anterior ca vulnerabile în diviziile care nu au generat performanță până acum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Divizia de software a VW Group, CARIAD, are un nou director financiar, care îl va seconda pe Peter Bosch, proaspăt instalat în funcția de CEO. Andre Stoffels vine din China, unde a fost vicepreședinte al FAW-VW. Fostul CFO, Thomas Sedran, care a intrat în vizorul CEO-ului Oliver Blume, era singurul care scăpase neschimbat din vechea linie de conducere.

La Bentley, noutatea este Andreas Lehe, care a fost numit în locul lui Peter Bosch, mutat la CARIAD, în funcția de director de producție. Lehe vine din funcția de director planificare strategică pentru producție și logistică la Audi AG.

O altă numire este cea a lui Stefan Wckbach, care a fost instalat în funcția de Director Strategie al grupului și Secretar General al VW AG, preluând astfel funcția pe care a deținut-o anterior Gernot Dollner, noul CEO al mărcii Audi de la 1 septembrie. Weckbach a condus, până acum, programul Mission X în cadrul Porsche AG.

Tot la nivel de grup, a fost desemnat un nou director pentru calitate pentru întreaga companie. Este vorba despre Simon Bracco, care a deținut poziția similară la Audi AG. El îl înlocuiește pe Michael Neumayer, care se pensionează.

În divizia de componente și vehicule comerciale, a fost anunțat Wolfgang Fueter, care o înlocuiește pe Dr. Astrid Fontaine în funcția de șef Resurse Umane la VW Vehicule Comerciale, în locul său la VW Componente fiind desemnat Anika Stappenbeck, în timp ce Fontaine va fi transferată la o altă companie din grup, pe o poziție similară.

Grupul Renault și Geely au semnat acordul prin care creează o nouă companie de motoare care preia Uzina Mecanică de la Mioveni. ARAMCO se angajase la 20%, dar nu intră în parteneriat CITEȘTE ȘI Grupul Renault și Geely au semnat acordul prin care creează o nouă companie de motoare care preia Uzina Mecanică de la Mioveni. ARAMCO se angajase la 20%, dar nu intră în parteneriat

Toate mișcările de personal fac parte din ampla campanie a lui Oliver Blume, instalat în urmă cu aproape un an în poziția de CEO al VW Group, de transformare radicală a celui mai mare constructor auto din Europa și al doilea la nivel mondial. Numirile intră în vigoare la 1 septembrie, simultan cu celălalt val de numiri anterioare, anunțat în urmă cu aproximativ o lună.

Declarațiile publice au fost transmise din partea șefului de resurse umane, Gunnar Kilian, și el unul dintre oamenii lui Blume, numiți după preluarea conducerii grupului: „Vom continua să extindem competitivitatea grupului nostru și să accelerăm transformarea. Acum stabilim acest curs și în ceea ce privește personalul. Colegii numiți vor continua să consolideze mărcile și companiile cu orientare către clienți, antreprenoriat și spirit de echipă.”

viewscnt
Afla mai multe despre
vw group
directori cariad
numiri vw ag
director bentley