Un pilot a aterizat în siguranță o aeronavă cu 121 de pasageri, deși nu avea vizibilitate într-o furtună cu grindină din Istanbul

 Un pilot a aterizat în siguranță o aeronavă cu 121 de pasageri, deși nu avea vizibilitate într-o furtună cu grindină din Istanbul
scris 1 aug 2017

Un pilot a reușit să aterizeze în siguranță o aeronavă Airbus A320 cu 127 de persoane la bord, printre care 121 de pasageri, după ce o furtună cu grindină extrem de violentă a distrus geamurile cabinei de pilotaj și a strivit nasul avionului operat de compania AtlasGlobal deasupra Turciei, transmite Sky News.

Aeronava decolase de pe aeroportul internațional Ercan din Republica Turcă a Ciprului de Nord, iar căpitanul Alexander Akopov a început în scurt timp să întâmpine dificultăți, după ce o furtună de grindină a distrus geamurile cabinei de pilotaj a Airbus-ului A320, scrie News.ro.

Căpitanul Akopov a primit permisiune pentru a ateriza pe aeroportul internațional Ataturk din Istanbul, unde a reușit să aducă aeronava în siguranță la sol, deși vizibilitatea sa era zero în furtuna de grindină de deasupra Turciei.

 

Cei 121 de pasageri și șase membrii ai echipajului au izbucnit în aplauze la aterizarea aeronavei pe aeroportul Ataturk.

Taxify, concurentul Uber în București, a încheiat o înțelegere cu operatorul chinez de ridesharing Didi, corespondentul Uber din China, cu care va ataca și piața din România CITEȘTE ȘI Taxify, concurentul Uber în București, a încheiat o înțelegere cu operatorul chinez de ridesharing Didi, corespondentul Uber din China, cu care va ataca și piața din România

”Am zburat timp de 30 de ani. Ați văzut cum a aterizat aeronava? A fost bine? Pasagerii sunt în viață. Este normal. Asta este încrederea noastră profesională”, a declarat căpitanul Akopov, care a primit inclusiv Ordinul pentru Curaj în Ucraina.

În ultimele săptămâni, ploi torențiale și furtuni violente au lovit metropola Istanbul.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
aeronava
avion
aterizare