Una dintre cele mai mari companii de transport din Polonia, “unicorn” în zloți, intră pe piața românească

Una dintre cele mai mari companii de transport din Polonia, “unicorn” în zloți, intră pe piața românească
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 4 iul 2022

Omida Logistics, una dintre cele mai mari companii de transport din Polonia, “unicorn” în zloți polonezi, intră în România. Decizia are loc în contextul în care compania încearcă să-și dezvolte prezența pe piața europeană – a lansat un birou în Germania și o rută permanentă către Spania, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cu 21 de puncte de lucru în Polonia, Omida Logistics are 250 de angajați și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 1 miliard de zloți (213 milioane euro).

“Unicorn” este o companie privată evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari.

Compania face parte din grupul Omida, înființat în 2010 de doi antreprenori locali, Bartłomiej Glinka și Marek Rostkowski. În 2017, grupul a început să-și extindă business-ul pe piețe externe, odată cu deschiderea unui birou în Hamburg, și a anunțat că are în vedere pentru perioada următoare noi locații cheie în Europa de Vest.

Românii mănâncă pește proaspăt mai mult din import. Exportul nu există. \ CITEȘTE ȘI Românii mănâncă pește proaspăt mai mult din import. Exportul nu există. "Noroc cu vecinii!"

Omida Group reunește șase companii ale căror activități sunt legate în special de transportul de mărfuri – maritim, aerian, rutier și feroviar.

Printre clienții grupului se regăsesc companiile Unilever, Nestle, Decathlon și Electrolux.

viewscnt
Afla mai multe despre
transporturi companii polonia