Una dintre cele mai mari companii de transport din Polonia, “unicorn” în zloți, intră pe piața românească

Una dintre cele mai mari companii de transport din Polonia, “unicorn” în zloți, intră pe piața românească
scris 4 iul 2022

Omida Logistics, una dintre cele mai mari companii de transport din Polonia, “unicorn” în zloți polonezi, intră în România. Decizia are loc în contextul în care compania încearcă să-și dezvolte prezența pe piața europeană – a lansat un birou în Germania și o rută permanentă către Spania, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cu 21 de puncte de lucru în Polonia, Omida Logistics are 250 de angajați și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 1 miliard de zloți (213 milioane euro).

“Unicorn” este o companie privată evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari.

Compania face parte din grupul Omida, înființat în 2010 de doi antreprenori locali, Bartłomiej Glinka și Marek Rostkowski. În 2017, grupul a început să-și extindă business-ul pe piețe externe, odată cu deschiderea unui birou în Hamburg, și a anunțat că are în vedere pentru perioada următoare noi locații cheie în Europa de Vest.

Românii mănâncă pește proaspăt mai mult din import. Exportul nu există. \ CITEȘTE ȘI Românii mănâncă pește proaspăt mai mult din import. Exportul nu există. "Noroc cu vecinii!"

Omida Group reunește șase companii ale căror activități sunt legate în special de transportul de mărfuri – maritim, aerian, rutier și feroviar.

Printre clienții grupului se regăsesc companiile Unilever, Nestle, Decathlon și Electrolux.

viewscnt
Afla mai multe despre
transporturi companii polonia