Ciocolata Toblerone nu va mai fi produsă doar în Elveția

Ciocolata Toblerone nu va mai fi produsă doar în Elveția
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2022

Grupul Mondelez a decis să transfere în Slovacia o parte din producția renumitei mărci de ciocolată Toblerone din Elveția, ca urmare a cererii solide și a nevoii de a crește capacitatea, în condițiile în care până acum această ciocolată era produsă numai la o fabrică din apropiere de Berna (Elveția), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Începând de la finele lui 2023, vom adăuga și o producție limitată de ciocolată Toblerone în Slovacia", a declarat purtătoarea de cuvânt de la Mondelez, Livia Kolmitz, confirmând speculațiile apărute anterior în presa elvețiană.

ULTIMA ORĂ DNA cere avizarea urmăririi penale a ministrului Agriculturii CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DNA cere avizarea urmăririi penale a ministrului Agriculturii

Producătorii de alimente se confruntă în prezent cu costuri ridicate, însă Livia Kolmitz nu făcut o legătură între decizia de a fabrica ciocolata Toblerone în Slovacia și presiunile pe partea de costuri, menționând în schimb creșterea solidă, ceea ce înseamnă că firma va majora capacitățile și la fabrica de la Berna, scrie Agerpres.

Inventată de Theodor Tobler și Emil Baumann, ciocolata Toblerone cu o formă triunghiulară este produsă din 1908 exclusiv în Elveția. Odată cu transferul unei părți a producției la fabrica Mondelez de la Bratislava, unde sunt produse deja mărcile Milka și Suchard, Toblerone nu va mai putea fi promovată drept ciocolată "elvețiană".

Pe piața locală, Mondelez România, fosta Kraft Foods, este o companie de produse alimentare care deține mărci precum Milka, Jacobs sau Oreo.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciocolata
toblerone