Unde și cum au călătorit românii în timpul pandemiei

Unde și cum au călătorit românii în timpul pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 oct 2020

După o pauză de aproape trei luni, românii și-au reluat deplasările. Pandemia le-a încurcat planurile de călătorie, iar politicienii au luat hotărâri legate de călătoriile peste hotare, introducând restricții peste noapte, ceea ce a dus la anularea a sute de zboruri.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

De teama carantinei și a zborurilor anulate, românii au optat mai des pentru zboruri interne. Printre cele mai populare rute se numără, printre altele: București-Cluj și București-Timișoara.

Cristian Radu, de la Țuca Zbârcea & Asociații, devine General Counsel în cadrul Superbet CITEȘTE ȘI Cristian Radu, de la Țuca Zbârcea & Asociații, devine General Counsel în cadrul Superbet

Zborurile internaționale au fost în mare parte limitate la Europa. Printre cele mai populare direcții se numără Marea Britanie, Belgia, Franța, Grecia, Italia, Germania, Austria și Elveția. Când vine vorba de cele mai populare orașe, TOPUL 5 include: Londra, Bruxelles, Paris, Atena și Roma. Interesant este faptul că șederea medie a românilor în străinătate a durat aproximativ 13 zile.

După deschiderea frontierelor interne ale Uniunii Europene, companiile aeriene au ales o strategie de scădere a prețurilor pentru a încuraja oamenii să călătorească. De asemenea, s-a dorit stoparea temerilor legate de faptul că transportul aerian este mai puțin sigur în contextul contractării COVID-19.
Potrivit site-ului eSky.ro, în perioada iunie-august 2020, prețul mediu al unui bilet de avion a scăzut cu 12% și s-a ridicat la 151 euro comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Cel mai ieftin bilet de avion dintr-o perioadă dată a acestui an a putut fi cumpărat cu aproximativ 18 euro.

Unde și cum au călătorit românii în timpul pandemiei


Aceste prețuri ar putea fi găsite în principal în ofertele low cost, ce sunt foarte populare pe piața românească. Pe de altă parte, Blue Air s-a clasat pe locul 2 (cu o cotă de 13,7%) și transportatorul național, Tarom, s-a clasat pe locul 4 printre cele mai populare companii aeriene alese de români, cu o cotă de aproximativ 13%. Lufthansa, Aegean Airlines, Swiss International Air Lines și Air France s-au clasat succesiv în clasament.

După ridicarea restricțiilor, românii au călătorit cel mai adesea singuri în străinătate - aproape 73,3% din rezervările din perioada analizată. 14% din rezervările din perioada analizată se refereau la excursii pentru cupluri fără copii și aproximativ 4,5% au fost familii cu unul sau doi copii.

Unde și cum au călătorit românii în timpul pandemiei

viewscnt
Afla mai multe despre
esky.ro
pandemie
calatorii