Vânzările auto din China cresc pentru a 13-a lună consecutiv

Vânzările auto din China cresc pentru a 13-a lună consecutiv
scris 13 mai 2021

Vânzările auto pe piața chineză au crescut cu 8,6% în aprilie, a 13-a lună de creștere consecutivă, pe fondul redresării după criza provocată de pandemia de coronavirus (Covid-19), transmit Xinhua și Reuters.

Luna trecută, livrările pe cea mai mare piață auto din lume au urcat la 2,25 milioane de vehicule, comparativ cu perioada similară din 2020, a informat Asociația Producătorilor Auto din China (CAAM), scrie Agerpres.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

În primele patru luni din acest an, vânzările au crescut cu 51,8%, la 8,75 milioane de vehicule.

Ca un semn promițător pentru producătorii auto globali care au investit masiv în China, livrările de automobile electrice și hibride s-au majorat cu 180% în aprilie, la 206.000 unități. În perioada ianuarie-aprilie 2021, vânzările de automobile electrice și hibride au crescut cu 249,2%, la 732.000 de unități.

Sectorul auto chinez a raportat în aprilie o performanță solidă în domeniul exporturilor. Producătorii auto chinezi au exportat în aprilie 151.000 de vehicule, un avans de 13,7% față de luna precedentă. În primele patru luni din acest an au fost exportate 516.000 de mașini.

Producătorii locali de vehicule electrice, cum ar fi Nio Inc și Xpeng Inc, precum și companiile străine, ca Tesla Inc, își extind capacitatea de producție în China, unde autoritățile promovează automobilele electrice și hibride pentru a reduce poluarea.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Chen Shihua, directorul în cadrul CAAM, a estimat recent că actualul deficit de cipuri va avea un impact negativ mai mare asupra producției auto din China în trimestrul doi din 2021, decât în primele trei luni din acest an.

Autoritățile de la Beijing vor ca automobilele electrice și hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, față de aproximativ 5% acum.

În condițiile în care economia chineză continuă redresarea stabilă, revenirea cererii va accelera, contribuind la creșterea vânzărilor auto în 2021, când livrările ar urma să depășească 26 milioane de unități, o creștere de 4% față de 2020, a previzionat CAAM

China este responsabilă pentru 27% din producția auto globală, față de 7% în 2003, conform datelor UBS.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
masini