Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut cu aproape 30%

Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut cu aproape 30%
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2022

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au crescut cu 15% în februarie, la 58.994 unități, în pofida deficitului global de semiconductori, care afectează industria auto, a anunțat Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dar înmatriculările de mașini noi în Marea Britanie în februarie 2022 sunt cu 25,9% sub nivelul din februarie 2020, înainte ca pandemia să afecteze semnificativ piața auto, scrie Agerpres.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

În februarie, Dacia a vândut 379 vehicule pe piața britanică, în creștere cu 29,35% față de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 293 unități.

În topul celor mai bine vândute modele în februarie se află Vauxhall Corsa, MINI, Vauxhall Mokka, Tesla Model Y și Tesla Model 3.

Cota de piață a vehiculelor electrice s-a situat la 17,7% în februarie 2022 (de la 6,9% în perioada similară din 2021), în timp ce pentru vehiculele pe benzină a scăzut la 40,6% iar la cele diesel la 6,6%. Din 2030, vânzările de mașini noi pe benzină și motorină vor fi interzise în Marea Britanie.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

"În pofida cifrelor scăzute în mod tradițional în februarie, consumatorii trec din ce în ce mai mult la achizițiile de vehicule electrice. Mai mult ca niciodată, este necesară accelerarea investițiilor în infrastructură, pentru a face față acestei creșteri. Guvernul trebuie să sprijine în continuare rețeaua de puncte de încărcare pentru vehicule electrice", a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

În primele două luni din acest an, vânzările de mașini noi în Marea Britanie au urcat cu 23%, la 174.081 unități.

În perioada ianuarie-februarie 2022, Dacia a vândut 2.232 vehicule pe piața britanică, în creștere cu 98,05% față de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 1.217 unități.

În topul celor mai bine vândute modele în primele două luni din acest an se află Vauxhall Corsa, Kia Sportage, MINI, Ford Puma și Vauxhall Mokka.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
marea britanie