Vehiculele electrice ale Mercedes-Benz vor adopta în America de Nord tehnologia de încărcare a Tesla

Vehiculele electrice ale Mercedes-Benz vor adopta în America de Nord tehnologia de încărcare a Tesla
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2023

Vehiculele electrice ale Mercedes-Benz vor adopta în America de Nord tehnologia de încărcare a Tesla, începând din 2025, iar din anul următor vor avea acces și la peste 12.000 dintre superîncărcătoarele acesteia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mercedes-Benz se alătură companiilor americane Ford și General Motors prin adoptarea standardului de încărcare nord-american (North American Charging Standard - NACS), în încercarea de extinderea a rețelei de încărcare rapidă, pentru a facilita deținerea de vehicule electrice, scrie News.ro.

Legea prin care cei care se urcă la volan băuți și fără permis vor ajunge direct la închisoare, promulgată CITEȘTE ȘI Legea prin care cei care se urcă la volan băuți și fără permis vor ajunge direct la închisoare, promulgată

Mercedes-Benz va fi primul producător auto german care va adopta tehnologia de încărcare a Tesla pentru clienții nord-americani.

Volkswagen discută la rândul său despre adoptarea NACS.

Mercedes-Benz va oferi inițial un adaptor care va ajuta vehiculele electrice existente prevăzute cu sistemul de încărcare combinat (CCS) din America de Nord să se încarce în rețeaua NACS din 2024.

CCS este o mufă rivală utilizată pe scară largă pentru încărcarea rapidă DC.

Șoferii de vehicule Mercedes vor vedea, de asemenea, superîncărcătoarele Tesla pe hartă, împreună cu starea lor de disponibilitate și prețul, din mașinile lor.

De asemenea, compania intenționează să-și extindă simultan rețeaua de încărcare cu peste 400 de hub-uri de încărcare, inclusiv peste 2.500 de încărcătoare de mare putere în America de Nord până la sfârșitul deceniului.

VIDEO Prima conferință de presă roboți-oameni. „Nu voi fura locuri de muncă.” CITEȘTE ȘI VIDEO Prima conferință de presă roboți-oameni. „Nu voi fura locuri de muncă.”

Între timp, Tesla s-a extins dincolo de conectorii săi pentru a include CCS la unele dintre stațiile sale de încărcare din SUA, deoarece administrația Biden încearcă să ofere subvenții de miliarde pentru a extinde rețelele de încărcare.

Încărcătoarele Tesla reprezintă aproximativ 60% din numărul total de încărcătoare rapide din Statele Unite, potrivit Departamentului pentru Energie al SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
masini electrice
tesla