FOTO Volkswagen lansează în teste prima flotă de mașini autonome ID.Buzz

FOTO Volkswagen lansează în teste prima flotă de mașini autonome ID.Buzz
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 iul 2023

Volkswagen Group își continuă investițiile în sistemele de conducere autonomă, chiar dacă planurile inițiale de dezvoltare a acestei tehnologii împreună cu Ford au eșuat. Compania lansează luna aceasta o flotă de vehicule de test, în statul american Texas.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen va scoate pe străzile din Austin, Texas, 10 mașini VW ID.Buzz, echipate cu tehnologii avansate de conducere autonomă, pentru a le testa în condiții reale de trafic. Mașinile ID.Buzz sunt echipate cu o platformă specială dedicată conducerii autonome, care a fost dezvoltată împreună cu partenerii de la Mobileye.

Dacia Spring va avea „o versiune complet nouă” și se va lansa în Marea Britanie CITEȘTE ȘI Dacia Spring va avea „o versiune complet nouă” și se va lansa în Marea Britanie

Compania germană intenționează ca, în următorii trei ani, să-și dezvolte flota de testare în Austin și, de asemenea, să extindă progresiv operațiunile de testare în cel puțin alte patru orașe americane. Bazându-se pe investițiile actuale, Volkswagen arată un optimism neașteptat și anticipează o lansare comercială a vehiculelor cu conducere autonomă în SUA, până în 2026.

„Suntem încântați să aducem vehiculele noastre ID.Buzz vehicule pe drumurile americane”, a declarat Pablo Di Si, președinte și CEO, Volkswagen Group of America. „Extinderea programului global de vehicule cu conducere autonomă al grupului Volkswagen în Statele Unite marchează o etapă importantă pentru noi. În viitor, vom profita de cererea în creștere pentru noi servicii de mobilitate și cu ID.Buzz vom oferi un produs cu adevărat captivant pentru a sprijini serviciile de transport pe care consumatorii americani se pot baza și în care pot avea încredere.”

Volkswagen spune că startul noului program de testare din SUA „marchează un nou impuls pentru cercetarea și dezvoltarea globală a vehiculelor cu conducere autonomă”, pe fondul parteneriatului cu Mobileye, după ce colaborarea cu Ford în acest domeniu, prin compania Argo AI, a eușuat, odată cu retragerea companiei americane din acest joint-venture.

Strategia și dezvoltarea unității de business dedicată conducerii autonome va fi coordonată din SUA, unde VW Group of America a înființat o subsidiară numită Volkswagen ADMT, LLC, cu echipe în Belmont, California și Austin, Texas. Compania intenționează să angajeze și membri ai echipei care au lucrat cu Argo AI.

Plata pentru parcarea în București va fi verificată de mașini cu softuri speciale CITEȘTE ȘI Plata pentru parcarea în București va fi verificată de mașini cu softuri speciale

Flota de testare va folosi doar mașini ID.Buzz și tehnologie furnizată de partenerii din Germania, unde VW Vehicule Commerciale a investit deja în dezvoltarea acestei tehnologii.

Planul pe termen lung este ca VW să ofere flote de ID.Buzz cu capabilități de conducere autonomă ca serviciu complet, inclusiv soluții de gestionare a flotei și de ghidare de la distanță pentru parteneri, dar compania precizează că, în acest moment, nu dezvoltă un serviciu dedicat de transport sau de ride-sharing.

„Extinderea programului nostru de vehicule autonome în regiunea Americii de Nord este următorul pas în foaia noastră de parcurs strategică globală și rezultatul unei investiții colaborative pe termen lung”, a declarat Christian Senger, membru al consiliului de conducere al Volkswagen Vehicule Comerciale, responsabil pentru dezvoltarea conducerii autonome. „Trecerea în următoarea fază ne va ajuta să testăm, să validăm și să perfecționăm tehnologia, ne va apropia de stabilirea ofertelor de transport disponibile comercial și, în cele din urmă, ne va crește portofoliul de mobilitate pentru Grupul Volkswagen".

Ford E-Transit, lider pe piața de van-uri electrice, Stellantis domină segmentul electric, cu cele trei mărci ale sale CITEȘTE ȘI Ford E-Transit, lider pe piața de van-uri electrice, Stellantis domină segmentul electric, cu cele trei mărci ale sale

Flota inițială ce va fi lansată va avea capabilități de Nivel 4 SAE și va fi folosită pentru colectarea de date pe distanțele parcurse în diferite scenarii de rulare. Mașinile sunt echipate cu camere, radar și tehnologie lidar. În fiecare vehicul se va afla personal uman de supraveghere care va putea interveni în orice moment, pe parcursul actualei faze de testare.

„Suntem încântați și pregătiți să lansăm flota noastră de conducere autonomă pentru testare în Austin”, a declarat Katrin Lohmann, președintele numit al Volkswagen ADMT, LLC. „Am selectat Austin ca primul hub din SUA, deoarece orașul are un istoric în ceea ce privește îmbrățișarea inovației și oferă un climat propice pentru testarea vehiculelor autonome. Ne angajăm să continuăm un dialog deschis și colaborativ cu orașul și cu diversele sale structuri interesate.”

FOTO Volkswagen lansează în teste prima flotă de mașini autonome ID.Buzz

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.buzz
vw masini autonome
masini fără sofer
conducere autonoma