VIDEO Airbus a efectuat zborul inaugural al celui mai nou și mai mare avion de linie cu corp îngust

VIDEO Airbus a efectuat zborul inaugural al celui mai nou și mai mare avion de linie cu corp îngust
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2022

Airbus a efectuat zborul inaugural al celui mai nou și mai mare avion de linie cu corp îngust, A321XLR, în timp ce producătorul european de avioane încearcă să valorifice cererea profitabilă pentru avioane cu rază lungă de acțiune cu o singură punte, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Avionul de pasageri cu două motoare a decolat dintr-o fabrică din Hamburg, Germania, dar va fi supus testelor mai bine de un an, înainte  să intre în serviciu în 2024, scrie News.ro.

GALERIE FOTO Imaginea conceptului Bigster, preluată de toată gama Dacia. Constructorul român lansează noul logo pe mașinile sale CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Imaginea conceptului Bigster, preluată de toată gama Dacia. Constructorul român lansează noul logo pe mașinile sale

Airbus prezintă A321XLR ca o completare care va schimbă jocul flotei sale înguste, făcând posibil ca operatorii aerieni să deservească rute pe distanțe lungi în mod profitabil, mai degrabă decât să forțeze pasagerii să zboare indirect, prin hub-uri destinate avioanelor mari.

A321XLR poate zbura 4.700 de mile marine (8.700 km), cu 15% mai departe decât cel mai capabil avion cu corp îngust actual, permițând companiilor aeriene să zboare pe rute precum Houston-Santiago, New York-Roma sau Tokyo-Sydney fără costul unui avion cu două punți.

Autonomia suplimentară este posibilă prin adăugarea unui nou rezervor de combustibil în centru-spate, amplasat în fuzelajul inferior.

Dar Airbus se confruntă cu întrebările autorităților de reglementare cu privire la riscul de incendiu în cazul unei aterizări pe burtă și a fost forțat să amâne intrarea în funcțiune cu cel puțin trei luni, până la începutul anului 2024, pentru a permite modificarea structurii inferioare.

Greutatea oricărui material de întărire ar putea afecta însă autonomia avionului, care unul dintre punctele sale cheie de vânzare, spun analiștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avion