VIDEO Au început testele de rezistență la podul suspendat de la Brăila

VIDEO Au început testele de rezistență la podul suspendat de la Brăila
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2023

Ministrul Transporturilor, Sorind Grindeanu, și directorul CNAIR, Cristian Pistol, au anunțat că au început testele de rezistență la suprastructura podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, care are o lungime de 1.974 de metri. ”Pentru acest proiect de infrastructură s-au folosit aproximativ 81.000 de kilometri de fir de oțel, iar fiecare cablu are 60 de centimetri în diametru și susține tablierul metalic cu ajutorul tiranților”, a arătat Pistol.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Au început testele de rezistență la Podul Suspendat de la Brăila! Aceste teste statice și dinamice reprezintă un pas important pentru procedurile necesare recepției și deschiderii circulației pe pod”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Compania care operează benzinăriile Gazprom în România și-a majorat pierderile și a scăzut la o cotă de sub 1% pe piața de retail CITEȘTE ȘI Compania care operează benzinăriile Gazprom în România și-a majorat pierderile și a scăzut la o cotă de sub 1% pe piața de retail

El a adăugat că, după ce va fi dat în folosință, podul va asigura prima legătură rutieră între Brăila și Tulcea și va crește atât potențialul economic în zona Dobrogea, cât și în Zona Liberă Brăila, scrie News.ro.

La rândul său, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a arătat că testările statice și dinamice la suprastructura Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila reprezintă una din etapele importante înaintea deschiderii acestuia, al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa.

”Pentru acest proiect de infrastructură s-au folosit aproximativ 81.000 de kilometri de fir de oțel, iar fiecare cablu are 60 de centimetri în diametru și susține tablierul metalic cu ajutorul tiranților. Greutatea totală a celor două cabluri principale are 6.700 tone. Tablierului metalic este format din 86 de segmente cu o greutate totală de 20.800 de tone, iar fiecare are o greutate medie de 250 de tone”, a detaliat el.

Potrivit șefului CNAIR, valoarea contractului, finanțat prin POIM, este de 2,375 miliarde de lei cu TVA.

Podul suspendat are o lungime de 1974,30 metri.

Drumul principal (Brăila - Jijila) are o lungime de 19,095 km, iar drumul de legătură cu DN 22 (Smârdan - Măcin) are o lungime de 4,328 km.

viewscnt
Afla mai multe despre
pod braila
teste