VIDEO Avertizare: Contractul la un tronson al drumului expres al Nordului poate fi reziliat. O fac pe pielea lor!

VIDEO Avertizare: Contractul la un tronson al drumului expres al Nordului poate fi reziliat. O fac pe pielea lor!
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2024

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a prezentat situația drumului expres al Nordului, arătând că tronsonul Oar-Satu Mare este în licitație, iar probleme ar fi pe zona dintre Bistrița și Suceava deoarece cei care lucrează acolo nu se înscriu într-un ritm mulțumitor. El a anunțat că se poate ajunge chiar la rezilierea acestui contract dacă lucrurile nu se vor schimba.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sorin Grindeanu a fost întrebat la Beclean, despre drumul expres al Nordului, scrie News.ro.

TAROM lansează o nouă ofertă de bilete la prețuri reduse CITEȘTE ȘI TAROM lansează o nouă ofertă de bilete la prețuri reduse

“Avem următoarea abordare pe tot ceea ce înseamnă acest drum expres al Nordului și aceasta este de tipul următor și aș vrea să discutăm de întreg traseul. Vorbim prima dată de Oar - Satu Mare, care este în licitație în acest moment. Deci avem un segment în licitație. A doua bucată, de la Satu Mare la Baia Mare, este un protocol prin care s-a descentralizat și a mers către autoritățile locale, în speță către Consiliul Județean.

De la Baia Mare până la Bistrița vorbim de două tronsoane, până la Dej și de la Dej la Bistrița și aici așteptăm studiul de fezabilitate să fie finalizat undeva în septembrie”, a afirmat ministrul Transporturilor.

El a adăugat că este nemulțumit de cei care lucrează pe tronsonul Bistrița-Suceava.

Rompetrol lansează procedura - va instala stații de încărcare a mașinilor electrice pe A1 CITEȘTE ȘI Rompetrol lansează procedura - va instala stații de încărcare a mașinilor electrice pe A1

”Și acum vine partea de la Bistrița spre Suceava, unde, din păcate, cei care fac studiul de fezabilitate nu se înscriu într-un ritm care să ne mulțumească, și anume, în aprilie trebuie să predea acest studiu de fezabilitate, după ce s-a mai prelungit de două ori.

Chiar îmi aduc aminte că, undeva la începutul anului 2022, la Consiliul Județean au venit și ne-au explicat cât de vitezi sunt și cât de repede pot să facă acest studiu de fezabilitate. Să știți că nu am niciun fel de tresărire, dacă nu se înscriu, dincolo de penalități, să intrăm într-o zonă prin care putem să reziliem acest contract”, a explicat Sorin Grindeanu.

VIDEO&FOTO Contract semnat pentru primul aeroport privat din România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Contract semnat pentru primul aeroport privat din România

El a menționat că s-au reziliat contracte cu constructori care nu și-au făcut treaba.

“Am reziliat, s-au scurtat foarte mult termenele pentru că am reușit să schimbăm și legea din acest punct de vedere și au intrat constructori care știu să se țină de aceste termene.

Asta înseamnă că nu mai avem de ce să ne încurcăm în companii de acest tip, ba mai mult decât atât, intră pe lista neagră și nu vor mai câștiga nicio licitație finanțată din bani publici în România. Dacă își asumă aceste lucruri, o fac pe pielea lor”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
sorin grindeanu