VIDEO Beijingul inaugurează un aeroport gigant

VIDEO Beijingul inaugurează un aeroport gigant
scris 25 sep 2019

Președintele chinez Xi Jinping a inaugurat miercuri noul aeroport din Beijing, o construcție ultramodernă în formă de stea de mare.

Aeroportul Internațional Daxing, situat la 46 de kilometri de centrul capitalei, urmează să funcționeze la capacitate maximă în 2025, cu 72 de milioane de pasageri pe an, ceea ce ar însemna un record mondial pentru un terminal unic, conform celor care l-au conceput, scrie Agerpres.

Wall Street a înregistrat cea mai mare scădere din ultima lună, din cauza îngrijorărilor provocate de posibila procedură de destituire a lui Trump CITEȘTE ȘI Wall Street a înregistrat cea mai mare scădere din ultima lună, din cauza îngrijorărilor provocate de posibila procedură de destituire a lui Trump

Noua infrastructură ar urma să reducă presiunea de pe actualul Aeroport Internațional Beijing, ale cărui trei terminale sunt situate la nord-est de metropola de 21 de milioane de locuitori.

Cu o suprafață de 700.000 de metri pătrați, noua clădire revendică titlul de cel mai mare terminal aeroportuar din lume. Noul aeroport a fost conceput de arhitectul anglo-irakian Zaha Hadid, decedat în 2016, și de filiala de inginerie a companiei Aeroporturile din Paris (ADP).

Clădirea are un acoperiș dintr-o singură bucată care reprezintă suprafața a 25 de terenuri de fotbal.

Proiectul a costat 120 de miliarde de yuani (15 miliarde de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport beijing
xi jinping