Amendă drastică pentru Mercedes-Benz în dosarul motoarelor diesel

Amendă drastică pentru Mercedes-Benz în dosarul motoarelor diesel
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 sep 2019

Procurorii germani au aplicat o amendă de 870 milioane de euro companiei Daimler pentru încălcare din neglijență a legii în dosarul diesel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procurorii au acuzat vânzarea, începând din 2008, a unui număr de 684.000 de vehicule care nu respectă legile privind emsiile de NOX. Cei de la Daimler au anunțat și ei amenda, printr-un comunicat, precizând că plata acesteia va afecta profitul companiei, însă compania a făcut provizioane, anterior, în acest scop. Rezultatele financiare pe trimestrul al treilea nu vor fi afectate, din acest motiv.

În același timp, Daimler, proprietarul Mercedes-Benz, a anunțat că s-a abținut în a face demersuri legale împotriva deciziei procurorilor, deși își menține obiecțiile împotriva deciziei KBA, cele care au stat la baza dosarului instrumentat de porcurorii din Stuttgart.

Procurorii germani i-au pus sub acuzare pe șefii Volkswagen în scandalul emisiilor CITEȘTE ȘI Procurorii germani i-au pus sub acuzare pe șefii Volkswagen în scandalul emisiilor

Valoarea amenzii de 866 milioane de euro a fost calculată pe baza profitului companiei, așa cum prevede legea, iar un surplus de 4 milioane a fost aplicat ca sancțiune fixă pentru infracțiunea comisă.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler amenda diesel
procurori mercedes scandal diesel
amenda mercedes benz