VIDEO Firea a prezentat noile reguli de folosire a STB din primul autobuz hibrid venit în Capitală

VIDEO Firea a prezentat noile reguli de folosire a STB din primul autobuz hibrid venit în Capitală
scris 15 mai 2020

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat primul autobuz hibrid Mercedes-Benz Citaro care iese pe traseu pentru probe tehnice pe linia 131. De asemenea, edilul a prezentat și noile reguli pentru folosirea mijloacelor de transport în comun în perioada stării de alertă.

Susține-i pe cei din linia întâi cu un simplu SMS CITEȘTE ȘI Susține-i pe cei din linia întâi cu un simplu SMS

"S-a sfârșit starea de urgență, a început starea de alertă și sunt noi reguli inclusiv pentru mijloacele de transport în comun. Rugămintea noastră este aceea că măsurile să fie respectate tocmai, pentru a avea cât mai puține îmbolnăviri, contaminări.

Pentru protejarea sănătății clienților, Enel oferă clienților o multitudine de modalități de plată și canale de comunicare CITEȘTE ȘI Pentru protejarea sănătății clienților, Enel oferă clienților o multitudine de modalități de plată și canale de comunicare

Vă transmit câteva reguli valabile în starea de alertă din primul autobuz hibrid venit la București, din cele 130 achiziționate de PMB. Va începe prima probă tehnică pe linia lui 131, cu acest autobuz. În fiecare luna vor veni câte 20 de autobuze în București. Contribuim împreună la creșterea calității aerului, luptă reală cu poluarea, să avem un oraș mai curăț, mai sănătos", a spus Firea. 

 "Intrarea în autobuz se face doar pe ușa din față, cele din mijloc și spate sunt pentru coborâre.
 
La momentul intrării în mijlocul de transport în comun, purtarea măștii este obligatorie. Dacă nu aveți una cumpărată, măcar una confecționată dintr-un material care să vă acopere suficient de bine atât nasul, cât și gura.
 
Purtarea mănușilor ...am văzut că este o nouă reglementare, dacă nu avem mănuși, atunci să ne spălam foarte des pe mâini și dezinfectant", a menționat edilul.

 
Firea a precizat că un autobuz de genul acesta are o capacitate de 100 de persoane în mod normal, dar având în vedere condițiile de acum vor fi permiși călătorii care pot să stea pe scaune și anume 27.
 
Directorul general al Direcției Transporturi din PMB a făcut apel la simțul și educația civică ale cetățenilor pentru a respecta regulile.
 
"Să așteptați în stație dacă este aglomerat, dar nici folosirea din nou pe scară largă a autoturismului personal nu este indicată pentru că înseamnă din nou aglomerație, timp de așteptare și cel mai grav poluare. Poate în aceste momente observăm cu toții cât de importantă este sănătatea fiecăruia dintre noi", a completat Firea. 

viewscnt
Afla mai multe despre
autobuz
stb
firea