VIDEO Ford va opri producția Fiesta

VIDEO Ford va opri producția Fiesta
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 oct 2022

Modelul de clasă B Ford Fiesta va dispărea din oferta constructorului american începând de anul viitor, mai devreme cu un an decât fusese programat inițial, potrivit unor informații transmise de reprezentanți ai companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Două publicații europene, Autocar și Automobilewoche, au publicat declarații ale unor reprezentanți Ford nenominalizați, care susțin că modelul Fiesta va înceta să mai fie produs în uzina din Koln. În acest loc urmează să înceapă producția primului automobil electric Ford destinat pieței din Europa. Ulterior, compania a confirmat oprirea acestui model și a publicat un video care lasă de înțeles că Fiesta va fi înlocuit de modelul Puma electric, care va fi produs la Craiova.

Motivul pentru care modelul subcompact Ford Fiesta va fi scos din oferta mărcii nu ține doar de necesitatea de pregătire a uzinei pentru producția primului model dezvoltat pe platforma VW, MEB, ci și de vânzările tot mai slabe ale acestuia.

Ministrul Transporturilor: Până la sfârșitul anului vom avea desemnați câștigătorii pe tot A7, toate cele 13 loturi, până la Pașcani CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor: Până la sfârșitul anului vom avea desemnați câștigătorii pe tot A7, toate cele 13 loturi, până la Pașcani

Pe primele opt luni ale anului, Fiesta, care a rămas între timp fără caroseria cu trei uși, a înregistrat o scădere de 45%, ajungând la un minim istoric, de numai 39.000 de unități, cu numai 2.800 de unități înmatriculate în Europa în august.

Dincolo de argumentul vânzărilor, decizia va contribui la accelerarea pregătirilor fabricii pentru era electrică. Modelul Ford electric ar trebui să intre în fabricație în vara lui 2023, pentru a începe livrările până la sfârșitul anului viitor.

Uzina din Koln a produs peste 16 milioane de exemplare Fiesta, fiind cel mai longeviv automobil din această fabrică, ridicată chiar de fondatorul mărcii, Henry Ford.

Primul model electric dezvoltat de Ford pe baza platformei VW va fi un model compact, care ar urma să concureze cu ID.3. Ulterior, un al doilea model, un crossover similar cu ID.4, ar urma să fie asamblat în aceeași uzină. Volumul de producție anual a fost estimat la 200.000 de unități.

Ineos Automotive începe producția modelului Grenadier, inspirat din celebrul Land Rover Defender CITEȘTE ȘI Ineos Automotive începe producția modelului Grenadier, inspirat din celebrul Land Rover Defender

Ford a investit un miliard de dolari la Koln, pentru a transforma uzina într-una adaptată producției de mașini electrice. Compania și-a propus să vândă 1,2 milioane de automobile bazate pe platforma germanilor, într-un interval de șase ani.

Pe lângă acestea, noile vehicule electrice ce vor fi produse la Craiova, Ford Puma și două modele comerciale, vor contribui la ținta Ford de a atinge până în 2026 un procent de 60% mașini electrificate, în Europa.

Planurile de restructurare ale Ford în Europa au inclus mai multe opriri ale unor modele celebre, între care Mondeo, monovolumele C-Max și Grand C-Max și, în cele din urmă, Focus, care este produs în Saarlouis, o uzină ce se va închide în 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford fiesta
productie ford fiesta
oprire fiesta