VIDEO&FOTO ANUNȚ Pregătiri pentru deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România

VIDEO&FOTO ANUNȚ Pregătiri pentru deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2024

Autoritățile anunță un ritm bun de lucru pe ultimii 10 km ai lotului 1 (Glina -Vidra) ai A0 Sud. În aceste condiții, luna viitoare se va putea circula și pe sectorul de autostradă cuprins între DN4 și A2 (Autostrada Soarelui).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Constructorul turc (Alsim Alarko) al lotului 1 (16,93 km) lucrează acum la:

VIDEO&FOTO ANUNȚ de pe șantier - Grecii nu pot respecta un termen la Autostrada Bucureștiului și avansează noua dată. Avertisment transmis, multe puncte au devenit critice. \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO ANUNȚ de pe șantier - Grecii nu pot respecta un termen la Autostrada Bucureștiului și avansează noua dată. Avertisment transmis, multe puncte au devenit critice. "Prejudicii majore românilor!"


- montarea parapetului pe bretelele care asigură accesul în și din A2,
- așternere balast stabilizat pe calea 1 în zona km 55+500 (ultimul sector pe care mai trebuie executată acest tip de lucrare),
- executare rosturi de dilatație pe pasajul care traversează A2.

VIDEO&FOTO ANUNȚ Pregătiri pentru deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România

După finalizarea acestor lucrări se va putea circula continuu pe autostradă de la intersecția cu DN6 până la Constanța (A0 Sud și A2), pe o lungime de 236 de km.

VIDEO&FOTO ANUNȚ Pregătiri pentru deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România

Circulația pe Lotul 2 al A0 Sud (#Vidra - Bragadiru) între intersecțiile cu DN6 și DN5 a fost deschisă anul trecut (2023) iar în luna aprilie 2024 a fost deschisă și o secțiune de 7 km din lotul 1,  care continuă legătura până la intersecția dintre A0 și DN4.

Wizz Air pregătește în premieră o nouă destinație CITEȘTE ȘI Wizz Air pregătește în premieră o nouă destinație

VIDEO&FOTO ANUNȚ Pregătiri pentru deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România

Cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România, respectiv dintre Autostrada Bucureștiului - A0 și Autostrada Soarelui  - A2, cuprins între DN4 și A2 (circa 10 km) este următorul care va fi dat în trafic pe zona de Sud a Capitalei, estimarea fiind sfârșitul lunii iulie, a fost anunțat anterior.

Stadiul fizic al lucrărilor la lotul 1 al Autostrăzii Bucureștiului - A0 Sud a ajuns la 96,5%, astfel că cel târziu în luna august va fi deschis traficul, până la A2, au anunțat recent autoritățile.

Au fost prezentate atunci și imagini de pe șantier.

FOTO Operațiuni complexe pe șantierul pasajului Solventul, unde se montează tunelul sub-feroviar CITEȘTE ȘI FOTO Operațiuni complexe pe șantierul pasajului Solventul, unde se montează tunelul sub-feroviar

VIDEO ADonde Next

Luna trecută a fost deschisă circulația pe încă 13 kilometri din semi-inelul sudic al Autostrăzii de Centură a Capitalei (A0), între DN4 Șoseaua Olteniței și DN5 Jilava (Lotul 1 și Lotul 2 al A0 Sud).

Constructorul, compania turcă Alsim Alarko, a terminat lucrările pe încă 7 km, ceea ce a făcut posibilă deschiderea circulației și pe cei 6 km din totalul de 16,3 km ai Lotului 2 (Vidra- Bragadiru) finalizat anul trecut. 

FOTO Turcii încep lucrările la cel mai dificil lot de autostradă din România CITEȘTE ȘI FOTO Turcii încep lucrările la cel mai dificil lot de autostradă din România

Practic, acum se circulă pe aproximativ jumătate (23,3 km) din cei 52 de km ai semi-inelului sudic al A0, ceea ce permite legături la profil de autostradă între intersecțiile cu DN6, DN5 și DN4.

Acest tronson de autostradă permite astfel circulația între DN6 Bragadiru și DN4 Popești-Leordeni la nivel de autostradă, fără să mai tranzităm actuala Centură a Capitalei, ocolind U.A.T.-urile Bragadiru, Cornetu, Măgurele, Jilava, 1 Decembrie, Vidra, Berceni și Popești-Leordeni. 

ULTIMA ORĂ Tesla a depășit BYD și a redevenit cel mai mare producător de mașini electrice. Războiul discounturilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tesla a depășit BYD și a redevenit cel mai mare producător de mașini electrice. Războiul discounturilor

Era anunțat că în luna iunie vor fi puși în circulație alți 10 kilometri ai Lotului 1 (Glina- Vidra), ceea ce va permite asigurarea conexiunii cu Autostrada Soarelui (A2).

FOTO CFR Călători lansează curse directe spre Istanbul, prin Varna și Sofia CITEȘTE ȘI FOTO CFR Călători lansează curse directe spre Istanbul, prin Varna și Sofia

 

VIDEO Va fi deschis primul Drum Expres din vestul țării CITEȘTE ȘI VIDEO Va fi deschis primul Drum Expres din vestul țării

Recent a fost anunțat că se poate circula și pe noul pasaj peste Autostrada Bucureștiului, pe sectorul construit între Glina și Vidra.

Lotul 1 al Autostrăzii Bucureștiului - A0 Sud are o lungime de 16,9 km, cuprinsă între localitățile Cernica și Jilava, județul Ilfov”, a spus secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu..

FOTO Kia se pregătește să intre pe piața mașinilor electrice ieftine CITEȘTE ȘI FOTO Kia se pregătește să intre pe piața mașinilor electrice ieftine

viewscnt
Afla mai multe despre
pasaj
a0