VIDEO&FOTO Dacia dezvăluie noul logo dar și noile stopuri ce vor fi prezente pe Duster

VIDEO&FOTO Dacia dezvăluie noul logo dar și noile stopuri ce vor fi prezente pe Duster
scris 17 iun 2021

Dacia începe astăzi noua campanie de imagine, care presupune introducerea unui nou logo, a unei noi embleme și a unei întregi identitiți vizuale, în comunicare și pe produsele sale, La finalul video-ului de prezentare, puteți vedea și viitoarele stopuri, ce vor fi introduse pe Duster, în maxim o săptămână (VIDEO mai jos)

Dacia intră într-o nouă etapă în cadrul planului strategic care vizează reunirea Dacia și Lada într-o singură unitate de business. Noul logo prezentat astăzi, care s-a aflat și pe conceptul Bigster din luna ianuarie, exprimă „simplitate și robustețe”, spun reprezentanții Dacia. Din acest moment, Dacia are și o culoare de brand, în cadrul identității sale vizuale. Este vorba desrpe culoarea kaki, „o nouanță ce evocă apropierea de natură”, dar care amintește, am putea noi să completăm, de vehiculele militare și de robsutețea lor.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Dacia va dezvălui treptat, începând din această lună, Un nou univers vizual și grafic”.

„Marca dispune de acum de un nou logotip, de o nouă emblemă și de o culoare nouă. Dacă rețeta de succes a rămas aceeași, ea se prezintă într-o nouă formă pentru a reafirma valorile de simplitate, de autenticitate și de robustețe care sunt specifice mărcii Dacia”, transmite compania.

VIDEO&FOTO Dacia dezvăluie noul logo dar și noile stopuri ce vor fi prezente pe Duster

Denis Le Vot, Director General, spune cu această ocazie că Dacia este „marca ce redefinește permanent esențialul în industria auto și care face ca « accesibil» să rimeze cu « atrăgător»”.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Noul logo și noua emblemă „au fost imaginate în cadrul echipei de design, cu dorința de a exprima ceea ce este esențial mărcii Dacia.

Logotipul, elementul central al noii identități vizuale, inspiră robustețe și stabilitate de la prima vedere. Desenul literelor este în mod voit minimalist – litera „D” este un „C” inversat – exprimând vizual atât simplitatea cât și ingeniozitatea specifice mărcii. Aspectul geometric al logotipului creează impresia că succesiunea de litere care îl compun se află într-o mișcare specifică unui angrenaj mecanic.

VIDEO&FOTO Dacia dezvăluie noul logo dar și noile stopuri ce vor fi prezente pe Duster

La rândul său, emblema este constituită din literele „D” și „C” unite asemenea componentelor unui lanț, exprimând astfel soliditate și legătură. Noua emblemă va permite identificarea cu ușurință a mărcii, chiar de la distanță.

Salonul auto din Munchen: Dacia va fi prezentă cu Spring, Duster și posibil un nou model, în schimb Opel nu va participa CITEȘTE ȘI Salonul auto din Munchen: Dacia va fi prezentă cu Spring, Duster și posibil un nou model, în schimb Opel nu va participa

Simple și lizibile, cele două elemente forte - logotipul și emblema - exprimă soliditatea vehiculelor Dacia, partenere de drum pentru milioane de clienți.

Întregul univers grafic este în mod deliberat simplificat, amintind faptul că Dacia este un brand care se concentrează asupra a ceea ce este esențial. Diferitele elemente care compun acest univers grafic aduc coerență întregului, oferind totodată posibilitatea de a crea un conținut digital bogat. Acest sistem grafic este în egală măsură robust și flexibil, asemenea mărcii. Spre exemplu, litera „D” din logotip amintește de o săgeată care exprimă ideea de dinamism al unui brand orientat spre viitor.

Noua paletă de culori, având în centru nuanța verde-kaki, evocă apropierea de natură, un reper important pentru clienții noștri și un teritoriu unde vehiculele Dacia își pun în valoare pe deplin capacitățile, asemenea emblematicului Duster.

O serie de culori secundare completează gama:

- trei culori din sfera „terestru-mineral” - kaki închis, culoarea teracotei și nuanța nisipului.

- două culori contrastante - un portocaliu și un verde intens.

Spiritul mărcii se materializează totodată într-o nouă abordare iconografică exprimând nevoia de libertate, de întoarcere la ceea ce este esențial, de concentrare asupra a ceea ce contează cu adevărat. 

DESFĂȘURARE ÎN MAI MULTE ETAPE

Începând din iunie 2021, noua identitate de marcă va fi adoptată de diferitele canale de comunicare: online, publicitate, broșuri. Showroom-urile Dacia vor afișa treptat noua identitate de marcă începând din prima parte a anului 2022. În ceea ce privește gama de modele, aceasta va primi noul logotip și noua emblemă în cursul semestrului al doilea din 2022.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia logo nou
identitate vizuala dacia