VIDEO & FOTO Skoda lansează un nou SUV, botezat cu un cuvânt din sanskrită. Premiera mondială, în martie

VIDEO & FOTO Skoda lansează un nou SUV, botezat cu un cuvânt din sanskrită. Premiera mondială, în martie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 ian 2021

Skoda a dezvăluit numele și primele imagini ale noului SUV, care păstrează regula mărcii: începe cu K și se termină cu Q. Viitorul model va fi lansat în vara acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Skoda a dezvăluit cum se va numi noul său SUV, unul care completează gama și așa extinsă de SUV-uri a mărcii. Noul model va fi lansat în vara acestui an, are un nume care respectă regula denumirilor care încep cu K și se termină cu Q și va deveni primul model creat special pentru piața din India, în cadrul proiectului India 2.0.

Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

Skoda Kushaq va fi cel mai mic și cel mai ieftin SUV al Skoda, în cadrul unui proiect amplu, demarat în urmă cu aproape doi ani. Atunci s-a decis ca marca cehă să devină lider de proiect în cadrul VW Group, pentru a dezvolta o platformă dedicată vehiculelor accesibile, similar proiectului Global Acces al Renault, bazat pe Dacia. Primul produs al acestui plan este un SUV, care are la bază această nouă platformă, MQB-A0-IN, simbol ce cuprinde toate detaliile: platformă modulară cu motor transversal, pentru segmentul A entry, dezvoltată în India. Corespondentul acestui model în Renault Group este Renault Kwid, cu versiunea electrică Dacia Spring.

Skoda a transmis că premiera mondială a acestui SUV de mici dimensiuni va avea loc în luna martie, iar lansarea comercială va avea loc în vara acestui an.

Italia vrea să cumpere acțiuni la noua companie auto Stellantis, formată prin fuziunea Peugeot - Fiat CITEȘTE ȘI Italia vrea să cumpere acțiuni la noua companie auto Stellantis, formată prin fuziunea Peugeot - Fiat

Skoda a decis ca SUV-urile sale să poarte denumiri care încep cu K și se termină cu Q, două litere considerate puternice din punct de vedere al impactului comercial. Astfel, după Kodiaq, Kaorq, Kamiq, este rândul lui Kushaq să intre în familia Skoda. Povestea acestui nume este însă diferită de celelalte. Departamentul de marketing al cehilor a căutat un nume care să aibă relevanță pentru piața pe care se lansează, astfel că, în cele din urmă, cuvântul ales este aproape perfect: Kushaq (în original se ortografiază kushak) înseamnă rege sau împărat în limba sanskrită, una din limbile oficiale din India, considerată „limbă a zeilor” și una dintre cele mai misterioase limbi ale culturii universale. Skoda a prezentat și un video care subliniază importanța acestui cuvânt pentru indieni, cu toate subînțelesurile lui.

Piața din India este o piață specială pentru toți constructorii auto, dată fiind mărimea acesteia, însă este profund limitată de puterea de cumpărare a locuitorilor acestei țări. Din acest motiv, automobilele care se lansează trebuie să fie accesibile ca preț, dar să aducă soluții inovatoare într-un mediu extrem de concurențial. Chiar dacă asocierea Suzuki – Maruti controlează aproape jumătate din piață, cealaltă jumătate este disputată de mărcile europene, americane și japoneze, fără să existe un preferat al indienilor. Cu proiectul India 2.0 grupul VW speră să poată câștiga această competiție, una în care, de exemplu, Dacia nu a reușit la momentul lansării sale, din cauza lipsei de reputație.

Proiectul India 2.0 lansat de VW Group a însemnat preluarea poziției de lider de către Skoda, care a început să dezvolte platforma MQB-A0-IN și ulterior primele modele ale acestei platforme. În cadrul proiectului India 2.0, toate subsidiarele VW India au fuzionat într-o singură companie, Skoda Auto Volkswagen India, operată de Skoda și condusă de un localnic, Gurapratap Boparai, cu experiență pe piața auto indiană. Proiectul are la dispoziție două facilități de producție, la care se adaugă sediul regional, în Mumbai. Proiectul a fost demarat în mandatul fostului CEO, Bernhard Maier, care între timp a demisionat de la conducerea companiei din motive necunoscute.

VIDEO & FOTO Skoda lansează un nou SUV, botezat cu un cuvânt din sanskrită. Premiera mondială, în martie

VIDEO & FOTO Skoda lansează un nou SUV, botezat cu un cuvânt din sanskrită. Premiera mondială, în martie

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda suv
skoda kushaq
skoda india