VIDEO & FOTO VW lansează ediția specială Polo GTI, de peste 200 CP

VIDEO & FOTO VW lansează ediția specială Polo GTI, de peste 200 CP
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 mai 2023

Într-o perioadă în care viitorul modelului VW Polo este incert, din cauza amenințărilor Euro 7, constructorul german lansează o ediție specială a acestui automobil, pentru a celebra 25 de ani de la apariția primei versiuni Polo GTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fanii modelului VW Polo și cei care duceau dorul unei versiuni GTI în gama mărcii germane vor avea ocazia să cumpere un Polo GTI care va fi produs însă în ediție specială, în numai 2.500 de exemplare. Mașina va fi echipată cu un motor extrem de puternic pentru o caroserie de 4 metri, un propulsor de 2.0 litri, TSI, care generează o putere de peste 200 CP. De asemenea, va avea disponibilă și o culoare nouă, Ascot Grey, precum și o serie de echipamente standard și opționale speciale. Prețul lui Polo GTI Edition 25 va fi 35.205 euro, la dealerii din Germania.

VIDEO & FOTO Am testat noua Dacia Spring Extreme, cu motor de 65 CP CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Am testat noua Dacia Spring Extreme, cu motor de 65 CP

Principalele dotări sunt cele specifice mașinilor sport, cu o suspensie sport, blocant electronic al diferențialului XDS, o gamă completă de echipamente standard și câteva elemente deosebite de design, modelul aniversar este ceva special.

„Volkswagen are o moștenire bogată, iar Polo este unul dintre cele mai emblematice vehicule ale noastre”, spune Imelda Labbé, membru al Consiliului de Administrație al mărcii Volkswagen responsabilă de vânzări, marketing și post-vânzare, care a testat acest model alături de șeful mărcii, Thomas Schafer, și o tânără pilot de curse, Jasmin Preisig. „Fanii GTI sunt foarte importanți pentru noi, iar modelul nostru aniversar este o modalitate de a marca această piatră de hotar împreună cu ei: sărbătorind 25 de ani de putere, performanță, sportivitate și distracție la volan în clasa Polo.”

Pe lângă puterea de 207 CP, motorul oferă 320 Nm cuplu maxim și o accelerație de la 0 la 100 km/h de numai 6,5 secunde, în timp ce suspensia reduce garda la sol cu 15 milimetri.

VIDEO & FOTO VW lansează ediția specială Polo GTI, de peste 200 CP

Și estetic, pregătirea mașinii  atrage atenția asupra faptului că este un GTI. Etrierele de frână și ornamentele roșii, designul tip fagure pe grila radiatorului și țevile de eșapament cromate sunt doar câteva dintre ele. Clienții mai primesc jante black glossy din aliaj, de 18 inci și la interior scaune sport din piele perforată negru-roșu, finisate cu sigla GTI. Pentru a evidenția faptul că este o ediție specială, pe pragul mașinii va fi montată inscripția „Unul din 2500”.

EXCLUSIV Dacia nu va participa la Salonul Auto din Munchen, deși Renault a confirmat prezența. „Nu avem suficiente noutăți importante!” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia nu va participa la Salonul Auto din Munchen, deși Renault a confirmat prezența. „Nu avem suficiente noutăți importante!”

Alte dotări anunțate sunt farurile IQ.LIGHT, cu Led și Dynamic Light Assist, volanul sport multifuncțional, dar și sisteme de asistență preluate de la modele mai mari din gamă. Printre acestea, sistemul Travel Assist reprezintă o opțiune de asistență care include Adaptive Cruise Control și Lane Assist.

Primul Polo GTI a fost lansat în 1998, după ce predecesorul lui purtase numele GT. Au mai fost lansate versiuni în 2010 și 2014, dar puterile motoarelor de pe versiunile GTI nu au depășit niciodată 200 CP.

Actuala ediție specială Polo GTI 25 va fi fabricată exlcusiv în Africa de Sud, în uzina din Kariega, acolo unde este produs și modelul de serie pentru Europa.

VIDEO & FOTO VW lansează ediția specială Polo GTI, de peste 200 CP

viewscnt
Afla mai multe despre
vw polo gti
vw gti